DomovZdravi ReceptiBurek s špinačo in rikoto

Burek s špinačo in rikoto

- Oglas -

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica olivnega olja
  • 200 g špinače
  • Začimbe: sol, mleti črni poper, kumina
  • 200 g rikote
  • 400 g listnatega testa
  • 1 jajce
  • sezamova semena za posip
  • 250 g belega jogurta
  • 1 limeta
  • 1 spomladanska čebula

Priprava:

  1. Čebulo in česen olupimo, drobno sesekljamo in prepražimo v ponvi na segretem olju. Dodamo špinačo, začinimo s soljo, poprom in kumino. Skupaj na kratko podušimo, da špinača usahne. Ko se zmes ohladi, vmešamo rikoto.
  2. Testo razvaljamo, premažemo ga s pripravljeno zmesjo, zvijemo, premažemo s stepenim jajcem in potresemo s sezamom.
  3. Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 200 °C približno 20 minut. 4. Pripravljen burek ohladimo, razrežemo na manjše kose in postrežemo z jogurtom, pomešanim z limetinim sokom in sesekljano spomladansko čebulo.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI