- Oglas -
Sestavine:
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 žlica olivnega olja
- 200 g špinače
- Začimbe: sol, mleti črni poper, kumina
- 200 g rikote
- 400 g listnatega testa
- 1 jajce
- sezamova semena za posip
- 250 g belega jogurta
- 1 limeta
- 1 spomladanska čebula
Priprava:
- Čebulo in česen olupimo, drobno sesekljamo in prepražimo v ponvi na segretem olju. Dodamo špinačo, začinimo s soljo, poprom in kumino. Skupaj na kratko podušimo, da špinača usahne. Ko se zmes ohladi, vmešamo rikoto.
- Testo razvaljamo, premažemo ga s pripravljeno zmesjo, zvijemo, premažemo s stepenim jajcem in potresemo s sezamom.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 200 °C približno 20 minut. 4. Pripravljen burek ohladimo, razrežemo na manjše kose in postrežemo z jogurtom, pomešanim z limetinim sokom in sesekljano spomladansko čebulo.
- oglas -