0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaRazstrupljanje - zakaj je tako pomembno?

Razstrupljanje – zakaj je tako pomembno?

MORDA VAS ZANIMA

Predpogoj našega zdravja je zdrav imunski sistem. Kadar ne deluje pravilno so posledice vidne v obliki razdražljivosti, alergij, vnetij in kasneje hudih kroničnih bolezni.

Bolezen je posledica prehranskih nepravilnosti v naši prehrani, ki se kopičijo v daljšem časovnem obdobju. Naše telo ima prirojeno inteligenco in sposobnost, da se pozdravi samo, če mu damo primerno hrano. Mnogi od nas smo prehranske nepravilnosti podedovali od naših staršev, ne da bi se tega zavedali.

- Oglas -
Razstrupljanje

Zbolimo takrat, ko se v našem telesu nebere prevelika količina toksinov, ki nastajajo zaradi napačne prehrane in neurejene prebave in presnove. Bolezen je naravni proces čiščenja toksinov iz našega organizma, ki pa ga največkrat umetno prekinemo z jemanjem sintetičnih zdravil. Simptome bolezni sicer odpravimo, vzrok bolezni pa potisnemo še bolj globoko.

Prehrana je na prvem mestu

Uživanje industrijsko pridelane hrane, hrane živalskega izvora, neekološke hrane, uporaba močnih čistilnih sredstev, kemično-obdelanih krem, šamponov in mil, uporaba antibiotikov, kontracepcije in sintetičnih zdravil, vodi v povečanje kislega pH-ja v našem telesu in s tem padec imunskega sistema, manjšo odpornost na antibiotike in zdravila ter sproža alergije, vnetja in bolezni. Vsa živila, ki vsebujejo veliko beljakovin, masti in škroba so kislotvorna.
Bolezen je prizadevanje telesa, da se znebi nabranih odpadkov in strupov, ki so posledica napačne presnove. Zakisanost je temeljni vzrok vseh bolezni.

Zakisano telo je lahko posledica slabe razstrupljevalne funkcije

Zakisanost je torej stanje v telesu, ko je v mišicah, organih, vezivnih in maščobnih tkivih preveč kislih presnovnih ostankov. V medicini bolj poznajo izraz acidoza. Acidoza je stanje prevelikih količin odpadnih kislin v telesu, ki nastajajo v tkivih in so glavni vzrok za nastanek vseh bolezni v telesu. Telesne tekočine stalno prehajajo skozi tkiva in odnašajo presežene količine odpadnih kislin. Naš organizem deluje tako, da odpadne kisline, ki jih ne more izločiti, ponovno vsrkava iz debelega črevesa, od koder jih preko jeter pošlje nazaj v krvni obtok in odloži v tkivih. In te, v tkivih odložene odpadne kisline določajo ali bo naš organizem zdrav ali bolan.

- Oglas -

Kakšne so posledice zakisanosti telesa?

Posledica zakisanja vezivnega tkiva in medceličnega prostora so številna obolenja, h katerim spadajo danes vse civilizacijske bolezni kot so putika, revma, obolenja vezivnega tkiva,celulit, vnetno-degenerativne spremembe gibalnega aparata, razne oblike bolečin, glavoboli, migrena, osteoporoza, diabetes, bolezni ožilja in srca, možganska kap,motnje v prekrvavitvi organov in tkiv, prebavne težave, disbioza črevesja (črevesna glivična obolenja), pojav obolenja zob oz. poškodbe dentina, zaradi kislinske obremenitve sline, kronično vnetni procesi na črevesju in alergije. Pri zdravemu človeku je pH vrednost krvi 7.4. Že majhne spremembe od te vrednosti vodijo do hudih motenj v presnovi, ki so življenjsko nevarne.

Kakšni so simptomi zakisanosti?

Vzrok alergijam, vnetjem, oslabljenemu imunskemu sistemu, endokrinim motnjam, depresiji, slabokrvnosti, prebavnim težavam, pogostim anginam, gripam, prehladom, glavobolom, astmi in bronhialnim težavam, nizkemu ali visokemu pritisku, debelosti in nezmožnosti dolgotrajnega shujšanja, bolečinam v mišicah, motnjah v spominu, ledvičnih in žolčnih kamnih pa se skriva v našem črevesju.

Bolezen in zdravje prihajata iz našega črevesja

Toksične bakterije iz črevesja prehajajo v krvni obtok in se širijo po našem telesu. Ti toksini vplivajo na več organskih sistemov in v nekaterih primerih povzročajo smrtno nevarne bolezni. Če imate toksinov v telesu preveč, se to zelo lepo pokaže z merjenjem Vašega pH-ja, ki je pri vseh okužbah in boleznih prekisel. V kislem okolju pa se bakterije odlično počutijo, z veseljem se množijo in se širijo po Vašem telesu. Bakterije je potrebno “pomoriti”, to je edini način, kako se boste dolgoročno rešili težav (antibiotiki pomorijo le simptome Vaše bolezni, vendar se bakterije z antibiotiki in drugimi zdravili le še bolj množijo).

Zakaj potrebujemo razstrupljanje?

Razstrupljanje

Telesne tekočine stalno prehajajo skozi tkiva in odnašajo presežene količine odpadnih kislin. Naš organizem deluje tako, da odpadne kisline, ki jih ne more izločiti, ponovno vsrkava iz debelega črevesa, od koder jih preko jeter pošlje nazaj v krvni obtok in odloži v tkivih. V tkivih odložene odpadne kisline določajo, ali bo naš organizem zdrav ali bolan. Skoraj vse bolezni – vključno z rakom, hormonskimi motnjami, srčnimi boleznimi, osteoporozo, artritisom, žolčnimi in ledvičnimi kamni, propadanjem zob, depresijo, alzheimerjevo boleznijo… so posledice prekomerne kislosti v našem telesu.

- Oglas -

Za vzdrževanje stalnega kislinsko-bazičnega ravnotežja se mora višek kislin, ki nastane z dnevno zaužito prehrano, izločiti iz telesa. Moramo se razstrupiti in tako svojemu telesu ponuditi najboljšo rešitev za odpravo bolezni.
Dobra prehrana igra ključno vlogo pri preprečevanju bolezni, je bistveni del uradnega zdravljenja in zdravega načina življenja ter prispeva k splošnemu zdravju in dobremu počutju. Pomembna je izbira hrane, njena priprava, pa tudi dodajanje ustreznih prehranskih dopolnil. Pri razstrupljanju na naraven način aktiviramo sposobnost našega telesa, da se zdravi samo, brez stranskih učinkov.

Kako poteka razstrupljanje?

Poskrbeti moramo za dobro delovanje telesa, za odpravo nakopičenih toksinov in vzrokov vseh naših bolezni:

  • Najprej morate odstraniti vse nakopičene toksine, razmnožene glive (Kandida …) in svoje kislo okolje v telesu spremenite v bazično (pomagate si lahko z naravnimi dodatki – mleko osata, bazični prah, kavni klistir…Šele v bazičnem telesu bodo pomembna hranila (vitamini, minerali…) lahko prehajali skozi črevesne resice do celic in poskrbeli za zdrav imunski sistem – če imamo v telesu preveč kislin, je to nemogoče)
  • Poskrbeti morate za uravnotežen jedilnik, ki mora biti prilagojen letom, dnevnim aktivnostim in morebitnim željam (npr. hujšanje…) Nikakor ne smete pozabiti na dobršen vnos pomemnih hranil (kalcij, antioksidanti, vlaknine, probiotiki…-nujno iz bazične prehrane) Dobra rešitev je individualni jedilnik napisan in prilagojen potrebam posameznika
  • Ne pozabite na pomembno sproščanje in ukvarjanje s športom
  • pri hormonskem ravnovesju pomaga korenina rastline maca

Na takšen način si bomo zagotovo pomagali pri težavah z alergijami, vnetji in številnimi boleznimi, ki nas vedno bolj ogrožajo, ob enem pa se bomo brez problema rešili nakopičenih kilogramov in optimistično in polni pozitivne energije zakorakali v življenje.

.

NAJNOVEJŠE