0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravilne rastlineČudežna korenina iz Azije

Čudežna korenina iz Azije

MORDA VAS ZANIMA

Ingver je eksotična začimba v azijski kuhinji, zadnje čase pa se korenine te rastline lahko kupijo tudi pri nas, v vsaki večji trgovini s prehrano. Že več stoletij ingver uporabljajo kot hrano in zdravilo, ameriška raziskava pa je pokazala, da ingver zmanjšuje neprijetne posledice kemoterapije pri zdravljenju raka. Raziskave na 644 bolnikih so pokazale, da so tisti pacienti, ki so dnevno konzumirali en gram posušenega ingverja ali ingverjevega prahu, občutili do 40 % manj slabosti in vrtoglavic, ki običajno nastanejo kot stranski učinki kemoterapije.
IngverZdravilne lastnosti ingverja so dobro znane marsikateremu ladijskemu popotniku, saj si z uživanjem koščkov kandiranega ingverja lahko pomaga prebroditi neprijetno slabost med potovanjem. Sto gramov svežega ingverja ima 80 kalorij energijske vrednosti, vsebuje pa 1,82 g proteinov, 0,75 g maščob in 18 g ogljikovih hidratov. Poleg vitaminov C in B6 vsebuje tudi kalij, baker, magnezij in mangan.

- Oglas -

S sveže naribanim ingverjem lahko začinite vse mesne jedi, perutnino, ribe, juhe in kompote. Suhi ingver lahko dodajamo težko prebavljivim jedem ali pa skodelici metinega čaja, ki bo pomiril prebavne težave zaradi popitega alkohola ali mastne in začinjene hrane.

Vas zanima tudi, kako naredimo ingverjev čaj?

foto: Dreamstime

.

NAJNOVEJŠE