Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaTri banane dnevno proti možganski kapi

Tri banane dnevno proti možganski kapi

MORDA VAS ZANIMA

Banane in možganska kapAngleški in italijanski raziskovalci so prepričani, da konzumiranje treh banan dnevno lahko zmanjša tveganje za možgansko kap. Ena banana za zajtrk, ena za kosilo in tretja za večerjo bodo telesu ponudile dovolj kalija, da se za 21 % zmanjša tveganje za nastajanje krvnih strdkov. Znanstveniki trdijo, da bi s prehrano, bogato s kalijem (špinača, orehi, mleko, ribe), lahko preprečili številne možganske kapi ali pa vsaj ublažili njihove posledice.

- Oglas -

Čeprav so nekatere starejše raziskave izkazovale prepričanje, da so banane lahko pomembne za nadzor krvnega pritiska in tako posledično možganske kapi, rezultati niso bili prav natančni. V najnovejši raziskavi pa so strokovnjaki analizirali podatke enajstih različnih študij, od katerih nekatere segajo še krepko v prejšnje stoletje. Ugotovili so, da 1600 miligramov kalija zmanjšuje možnost možganske kapi. Povprečna banana vsebuje približno 500 miligramov kalija, ki pomaga pri zniževanju krvnega pritiska in nadzoruje ravnotežje tekočine v telesu. Pomanjkanje kalija lahko pripelje do nepravilnega delovanja srca, razdražljivosti, slabosti ali prebavnih težav.

Iz zrelih banan pa si lahko naredimo tudi okusne bananine mafine.

Prejšnji članekČudežna korenina iz Azije
Naslednji članekValentinova sladica

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×