fbpx
Domov Zdravje & prehrana Posladkajmo se z bananinimi mafini

Posladkajmo se z bananinimi mafini

Kam s starimi rjavimi bananami? Če vam okus že zelo zrelih banan ne ugaja, vam lahko povemo, da iz njih lahko pripravite odlično pecivo.

- Oglas -

Bananini mafini

Sestavine:

  • 150 g polnozrnate moke
  • 150 g bele moke
  • 125 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 1 žlička cimeta
  • ščep soli
  • 2 veliki banani
  • 70 g zmehčanega kokosovega masla

Priprava:
Banani pretlačimo z vilico. V drugi posodi zmešamo obe moki, rjav sladkor, pecilni prašek, sol, cimet, kokosovo maslo, jajci in  pretlačene banane. Dobro premešamo. Nadevamo v papirnate modelčke in pečemo v pekaču za mafne ali pa v silikonastih modelčkih samostojno. Pečemo na 180*c kakih 25 min. Ponudimo jih lahko z vanilijevim sladoledom ali javorjevim sirupom.

- Oglas -

zrele banane
Olupimo zrele banane

Pretlačene banane
Banane pretlačimo z vilicami.

Sestavine za maso
Sestavine za maso za mafine zmešamo skupaj

Sestavine
Sestavine dobro premešamo.

- Oglas -

masa za mafine
Mešamo toliko časa, da dobimo gosto maso ...

modelčki za mafine
... ki jo nato nadevamo v modelčke, v katere pres damo papirčke za mafine.

Pečeni bananini mafini
Pečeni bananini mafini

 Avtor in foto: Lidija Dornik

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×