Kam s starimi rjavimi bananami? Če vam okus že zelo zrelih banan ne ugaja, vam lahko povemo, da iz njih lahko pripravite odlično pecivo.

Bananini mafini

Sestavine:

  • 150 g polnozrnate moke
  • 150 g bele moke
  • 125 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 1 žlička cimeta
  • ščep soli
  • 2 veliki banani
  • 70 g zmehčanega kokosovega masla

Priprava:
Banani pretlačimo z vilico. V drugi posodi zmešamo obe moki, rjav sladkor, pecilni prašek, sol, cimet, kokosovo maslo, jajci in  pretlačene banane. Dobro premešamo. Nadevamo v papirnate modelčke in pečemo v pekaču za mafne ali pa v silikonastih modelčkih samostojno. Pečemo na 180*c kakih 25 min. Ponudimo jih lahko z vanilijevim sladoledom ali javorjevim sirupom.

zrele banane
Olupimo zrele banane
Pretlačene banane
Banane pretlačimo z vilicami.
Sestavine za maso
Sestavine za maso za mafine zmešamo skupaj
Sestavine
Sestavine dobro premešamo.
masa za mafine
Mešamo toliko časa, da dobimo gosto maso ...
modelčki za mafine
... ki jo nato nadevamo v modelčke, v katere pres damo papirčke za mafine.
Pečeni bananini mafini
Pečeni bananini mafini

 Avtor in foto: Lidija Dornik

0/5 (0 Reviews)