Kam s starimi rjavimi bananami? Če vam okus že zelo zrelih banan ne ugaja, vam lahko povemo, da iz njih lahko pripravite odlično pecivo.
- Oglas -
Sestavine:
- 150 g polnozrnate moke
- 150 g bele moke
- 125 g rjavega sladkorja
- 1 žlička pecilnega praška
- 2 jajci
- 1 žlička cimeta
- ščep soli
- 2 veliki banani
- 70 g zmehčanega kokosovega masla
Priprava:
Banani pretlačimo z vilico. V drugi posodi zmešamo obe moki, rjav sladkor, pecilni prašek, sol, cimet, kokosovo maslo, jajci in pretlačene banane. Dobro premešamo. Nadevamo v papirnate modelčke in pečemo v pekaču za mafne ali pa v silikonastih modelčkih samostojno. Pečemo na 180*c kakih 25 min. Ponudimo jih lahko z vanilijevim sladoledom ali javorjevim sirupom.
- Oglas -







Avtor in foto: Lidija Dornik
- Oglas -