Posladkajmo se z bananinimi mafini

    Kam s starimi rjavimi bananami? Če vam okus že zelo zrelih banan ne ugaja, vam lahko povemo, da iz njih lahko pripravite odlično pecivo.

    Bananini mafini

    Sestavine:

    • 150 g polnozrnate moke
    • 150 g bele moke
    • 125 g rjavega sladkorja
    • 1 žlička pecilnega praška
    • 2 jajci
    • 1 žlička cimeta
    • ščep soli
    • 2 veliki banani
    • 70 g zmehčanega kokosovega masla

    Priprava:
    Banani pretlačimo z vilico. V drugi posodi zmešamo obe moki, rjav sladkor, pecilni prašek, sol, cimet, kokosovo maslo, jajci in  pretlačene banane. Dobro premešamo. Nadevamo v papirnate modelčke in pečemo v pekaču za mafne ali pa v silikonastih modelčkih samostojno. Pečemo na 180*c kakih 25 min. Ponudimo jih lahko z vanilijevim sladoledom ali javorjevim sirupom.

    zrele banane
    Olupimo zrele banane
    Pretlačene banane
    Banane pretlačimo z vilicami.
    Sestavine za maso
    Sestavine za maso za mafine zmešamo skupaj
    Sestavine
    Sestavine dobro premešamo.
    masa za mafine
    Mešamo toliko časa, da dobimo gosto maso ...
    modelčki za mafine
    ... ki jo nato nadevamo v modelčke, v katere pres damo papirčke za mafine.
    Pečeni bananini mafini
    Pečeni bananini mafini

     Avtor in foto: Lidija Dornik

    Povejte svoje mnenje - kometirajte