Valentinova sladica je poslastica z lešnikovi srčki, z mascarpone teranovo kremo in borovničevim prelivom. Torej tole je kot nalašč recept za valentinovo.
Lešnikovi srčki
- 100 g bele moke
- 150 g masla
- 150 g rjavega sladkorja
- 4 jajca
- 150 g mletih orehov
- ščep soli
- žličko pecilnega praška
V posodi zmešamo moko, pecilni praše, sol in mlete lešnike. Pečico segrejemo na 180*c. Ločimo rumenjake in beljake. Stepemo beljake v kompakten sneg. Penasto umešamo zmehčano maslo in sladkor, nato pa dodamo rumenjake. Dobro zmešamo. Postopoma dodajamo beljake, nato pa še moko z mletimi lešniki. Maso enakomerno namažemo na peki papir. Kak 1.5 cm visoko. Pečemo kakih 10 – 15 min na 180*c. Pečeno ohladimo. Z modelčkom izrežemo srčke.








Borovničevo teranov preliv
- 100 g zamrznjenih borovnic
- taranov liker
- sladkor
- 1 žlica gustina
Borovnice odmrznemo, jih sedrejeno v kozici, dodamo sladkor po okusu in teranov liker. Vse skupaj zgostimo z žlico gustina, ki smo jo prej zmešali z mrzlo vodo.

Krema iz moscarponeja s teranovim likerjem
- 200 ml sladke smetane za stepanje
- 250 g mascarpone sira
- vanilijev sladkor po okusu
- teranov liker po okusu
Stepemo sladko smetano s sladkorjem. Dodamo mascarpone, po žlicah in mešamo, nato hitro še teranov liker, dobro premešamo in maso postavimo v hladilnik, da se okusi povežejo.

Avtor in foto: Lidija Dornik