0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVnetje dlesni: naravni pripravki za ublažitev težav

Vnetje dlesni: naravni pripravki za ublažitev težav

MORDA VAS ZANIMA

Bolezni dlesni so danes zelo razširjene, na srečo pa lahko v zgodnji fazi omilite težave oziroma jih celo povsem odpravite. Osnova je seveda dobra ustna higiena, pri spopadanjem s parodontalnimi boleznimi oziroma z različnimi težavami z dlesnimi pa vam lahko zelo pomagajo tudi določeni naravni pripravki. Z uporabo naravnih tehnik in sestavin boste zajezili krvavenje, otekanje in vnetje dlesni, preden bi lahko omenjeni simptomi postali izrazitejši. 

- Oglas -

Žvrkljanje olja

Zagotovo ste že zasledili, da se v zadnjih letih zelo pogosto omenja žvrkljanje olja, predvsem v povezavi s številnimi zdravstvenimi koristmi, ki jih prinaša to početje, s katerim lahko preprečite tudi vnetje dlesni. Z rednim žvrkljanjem olja, po možnosti že na tešče, lahko iz telesa odstranite različne nevarne snovi. Žvrkljanje olja je zelo blagodejno tudi za ustno votlino in za vaše dlesni, kar dokazujejo različne eksperimentalne študije. Žvrkljanje bo med drugim preprečilo tudi kopičenje zobnega kamna, ki ima negativen vpliv na vaše dlesni in je pogosto neposredno povezano z razvojem parodontalnih bolezni. Za žvrkljanje je najbolje uporabiti kokosovo olje, uporabite pa lahko na primer tudi sezamovega ali olivnega. Pozorni bodite le na to, da uporabite čim bolj kakovostno, ekološko pridelano olje, saj lahko sicer telesu, in s tem tudi dlesnim, naredite več škode kot koristi. Postopek naj traja najmanj 10 minut dnevno (na začetku lahko nekoliko manj, vendar poskušajte čas postopoma podaljševati).

Žajbelj preprečuje vnetje dlesni

Že v tradicionalnem zdravilstvu je bil žajbelj zelo cenjen zaradi svojega pozitivnega vpliva na dlesni. Postopek uporabe žajblja za odpravljanje težav z dlesnimi je zelo enostaven. Iz žajbljevih listov, svežih ali posušenih, pripravite čaj in ga nato uporabljajte kot ustno vodo, lahko tudi večkrat dnevno. Žajbelj je znan po tem, da vsebuje veliko antioksidantov ter da deluje protivnetno in preprečuje razmnoževanje mikrobov ter s tem vnetje dlesni, kar je zelo pomembno za ohranjanje zdravih zob in dlesni.

Pasta iz česna in kurkume

V primeru vnetja dlesni vam lahko zelo pomaga tudi pasta, ki jo pripravite iz drobno nasekljanega oziroma pretlačenega česna in kurkume. Po potrebi mešanici dodajte še malce vode, da dobite gosto pasto, ki jo nato uporabite namesto zobne paste. Vaš zadah sicer po tem ne bo najbolj svež, vendar pa si lahko obetate številne koristi na dolgi rok. Tako česen kot kurkuma namreč delujeta protivnetno in protibakterijsko, zato bo pasta umirila vaše težave z dlesnimi in pomagala preprečiti zaplete tudi v prihodnje.

- Oglas -

Neem

Neem je vsestransko uporabna rastlina, ki izvira iz Indije. Pomaga vam lahko pri mnogih zdravstvenih težavah, izvrstno pa se obnese tudi v obliki lepotnega pripravka, na primer za lepšo kožo ali lase. Če imate težave z dlesnimi, vam priporočamo uporabo zobne paste, ki vsebuje neem, kar bo poskrbelo za hitro ublažitev neprijetnih simptomov. Učinkovitost neema pri naravnem zdravljenju bolezni dlesni potrjujejo tudi različne znanstvene študije. 

Gorčično olje

Tudi gorčično olje je že zelo dolgo znano po svojem pozitivnem vplivu na dlesni oziroma na celotno ustno votlino. Uničuje namreč bakterije v ustih in pospeši celjenje dlesni. Poleg tega bo gorčično olje ublažilo bolečine, ki so pogost simptom oziroma spremljevalec bolezni dlesni.

NAJNOVEJŠE