Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Ekologija & okoljeRekordna vrednost ogljikovega dioksida v ozračju

Rekordna vrednost ogljikovega dioksida v ozračju

MORDA VAS ZANIMA

Pred nedavnim je bil zabeležen nov mejnik pri spremljanju podnebnih sprememb. Podobno kot večina drugih pojavov v zadnjih letih tudi ta ne obeta nič dobrega. Izmerjena je bila namreč rekordna vrednost ogljikovega dioksida v ozračju. Prvič v zgodovini merjenja je namreč število preseglo 410 delcev na milijon, kar je zaskrbljujoče visoka koncentracija. Že leta 2013, ko je koncentracija prvič dosegla 400 delcev na milijon, je bilo večini znanstvenikov jasno, da je stanje zelo resno.

- Oglas -

Ogljikov dioksid

Novi rekordi že na vidiku

Znanstveniki so omenjeni rekord, ki je bil postavljen 18. aprila letos, predvideli vnaprej, po njihovem mnenju pa naj bi bil to šele začetek. V prihodnjih mesecih naj bi tako kot za stavo padali rekordi, kar pomeni naglo naraščanje koncentracije ogljikovega dioksida v ozračju. Povečevanje količine ogljikovega dioksida v ozračju je seveda neposredno povezano z globalnim segrevanjem. Koncentracija omenjenega toplogrednega plina trenutno narašča dvestokrat hitreje kot ob koncu zadnje ledene dobe, ki se je zaključila pred približno 11.000 leti. Medtem ko je šlo pri naraščanju koncentracije ogljikovega dioksida na koncu ledene dobe za naravni pojav, pa ima na trenutno dogajanje velik vpliv naše lastno početje.

Pariški sporazum v nevarnosti?

Zelo hitro povečevanje koncentracije ogljikovega dioksida v ozračju pravzaprav ni presenetljivo, če upoštevamo emisije, do katerih prihaja med izgorevanjem fosilnih goriv, proizvodnjo cementa ipd. Letno so različne industrije odgovorne, tako neposredno kot posredno, za dodatnih 37 milijard ton ogljikovega dioksida v ozračju. Časa tako počasi, a zanesljivo zmanjkuje, možnosti pa ni več veliko. Pariški sporazum, ki je predstavljal eno največjih upanj za uspešnost globalne zajezitve podnebnih sprememb, močno povezanih s previsokimi izpusti ogljikovega dioksida v ozračje, je zadnje dni v precejšnji nevarnosti. Ameriški predsednik Donald Trump naj bi namreč resno razmišljal o tem, da Združene države Amerike odstopijo od dogovorov, kar bi lahko vplivalo tudi na druge podpisnice.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×