Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Zdravje & prehrana4 naravna zdravila za zdravljenje parodontalne bolezni

4 naravna zdravila za zdravljenje parodontalne bolezni

MORDA VAS ZANIMA

Odstopanje dlesni od zob ali parodontalna bolezen je vnetno obolenje, ki ga povzročajo bakterije v ustih. Nabirajo se v vrzelih med zobmi in dlesnimi, gre za skrite kotičke, ki so idealni za kopičenje škodljivih bakterij. Običajno bolezen poteka več let z občasnimi krvavitvami med ščetkanjem zob, sicer pa brez večjih težav, tako da ljudje temu žal ne posvečajo dovolj pozornosti. Predvidevajo, da je to normalno, vendar temu ni tako, saj zdrava dlesen med ščetkanjem zob nikoli ne krvavi. Nezdravljena parodontalna bolezen lahko vodi v hude poškodbe zob in dlesni, sčasoma pa tudi v izgubo zob.

- Oglas -

Parodontalna bolezen naravno zdravljenje

Prepoznajmo zgodnje simptome parodontoze

Dobra ustna higiena in primerna zobna ščetka sta nujno potrebni, redno ščetkanje po vsakem obroku je največ, kar lahko storimo za svoje zobe. Tudi izbira zobne paste je pomembna, izberite tisto, ki vašim zobem najbolj ustreza. Bistvenega pomena je, da prepoznamo že zgodnje simptome paradontalne bolezni, med drugim že omenjeno krvavenje med ščetkanjem, otekle oz. pordele dlesni, bolečine v ustni votlini in slab zadah. Danes bomo z vami delili 4 naravna zdravila, ki so učinkovita pri preprečevanju in zdravljenju parodontalnih bolezni.

1. Vitamin C

Zdravstvene koristi C vitamina na naše dlesni so že dolgo znane. Vitamin C lahko ustavi krvavenje dlesni in zdravi vnetja v ustni votlini. V študiji, ki so jo opravljali na Kalifornijski univerzi, so dokazali, da nezadostno uživanje C vitamina močno poslabša krvavenje dlesni.

2. Aloe vera

Študija, objavljena v Indian Society of Periodontology priča, da je aloe vera primerna za zdravljenje obzobnih bolezni. V raziskavi, kjer je sodelovalo 15 ljudi, so ugotovili, da uživanje aloe vere možno izboljša večino obolenj dlesni. Pijte torej sok aloe vere ali uporabljajte zobno pasto z dodatkom te rastline.

3. Evkaliptus

- Oglas -

Evkaliptus ima antiseptične lastnosti in je učinkovito protivnetno sredstvo, tudi pri vnetih dlesnih, saj uničuje bakterije v ustni votlini. Če damo v skodelico tople vode v čajni žlički evkaliptusovega olja, dobimo ustno vodico, ki nam pomaga v boju z vnetimi dlesnimi.

4. Zeleni čaj

Tudi zeleni čaj pomaga pri parodontalnih obolenjih. Glede na študijo, objavljeno v American Dental Association, nam redna uporaba pomaga ohranjati zdrave dlesni. Uporabljajte ga namesto ustne vodice po umivanju zob ali pa ga pijte, je namreč zelo zdrav in okusen.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×