Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehrana4 naravna zdravila za zdravljenje parodontalne bolezni

4 naravna zdravila za zdravljenje parodontalne bolezni

MORDA VAS ZANIMA

Odstopanje dlesni od zob ali parodontalna bolezen je vnetno obolenje, ki ga povzročajo bakterije v ustih. Nabirajo se v vrzelih med zobmi in dlesnimi, gre za skrite kotičke, ki so idealni za kopičenje škodljivih bakterij. Običajno bolezen poteka več let z občasnimi krvavitvami med ščetkanjem zob, sicer pa brez večjih težav, tako da ljudje temu žal ne posvečajo dovolj pozornosti. Predvidevajo, da je to normalno, vendar temu ni tako, saj zdrava dlesen med ščetkanjem zob nikoli ne krvavi. Nezdravljena parodontalna bolezen lahko vodi v hude poškodbe zob in dlesni, sčasoma pa tudi v izgubo zob.

- Oglas -

Parodontalna bolezen naravno zdravljenje

Prepoznajmo zgodnje simptome parodontoze

Dobra ustna higiena in primerna zobna ščetka sta nujno potrebni, redno ščetkanje po vsakem obroku je največ, kar lahko storimo za svoje zobe. Tudi izbira zobne paste je pomembna, izberite tisto, ki vašim zobem najbolj ustreza. Bistvenega pomena je, da prepoznamo že zgodnje simptome paradontalne bolezni, med drugim že omenjeno krvavenje med ščetkanjem, otekle oz. pordele dlesni, bolečine v ustni votlini in slab zadah. Danes bomo z vami delili 4 naravna zdravila, ki so učinkovita pri preprečevanju in zdravljenju parodontalnih bolezni.

1. Vitamin C

Zdravstvene koristi C vitamina na naše dlesni so že dolgo znane. Vitamin C lahko ustavi krvavenje dlesni in zdravi vnetja v ustni votlini. V študiji, ki so jo opravljali na Kalifornijski univerzi, so dokazali, da nezadostno uživanje C vitamina močno poslabša krvavenje dlesni.

2. Aloe vera

Študija, objavljena v Indian Society of Periodontology priča, da je aloe vera primerna za zdravljenje obzobnih bolezni. V raziskavi, kjer je sodelovalo 15 ljudi, so ugotovili, da uživanje aloe vere možno izboljša večino obolenj dlesni. Pijte torej sok aloe vere ali uporabljajte zobno pasto z dodatkom te rastline.

3. Evkaliptus

- Oglas -

Evkaliptus ima antiseptične lastnosti in je učinkovito protivnetno sredstvo, tudi pri vnetih dlesnih, saj uničuje bakterije v ustni votlini. Če damo v skodelico tople vode v čajni žlički evkaliptusovega olja, dobimo ustno vodico, ki nam pomaga v boju z vnetimi dlesnimi.

4. Zeleni čaj

Tudi zeleni čaj pomaga pri parodontalnih obolenjih. Glede na študijo, objavljeno v American Dental Association, nam redna uporaba pomaga ohranjati zdrave dlesni. Uporabljajte ga namesto ustne vodice po umivanju zob ali pa ga pijte, je namreč zelo zdrav in okusen.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×