Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaBolezni srca: Katerih opozorilnih znakov ne smete prezreti?

Bolezni srca: Katerih opozorilnih znakov ne smete prezreti?

MORDA VAS ZANIMA

Bolezni srca so zelo pogoste. Svetovna zdravstvena organizacija poroča, da bo do leta 2030 zaradi srčnega popuščanja umrlo kar 23 milijonov ljudi. Obstaja več dejavnikov, ki vodijo k srčnim obolenjem. Najpogostejši so slaba prehrana, neaktivnost, kajenje, onesnaževanje in genetika. Visoka stopnja umrljivosti je tudi posledica dejstva, da spregledamo zgodnje opozorilne znake, ki nam jih pošilja telo in prepozno poiščemo zdravniško pomoč.

- Oglas -

bolezni srca

Katerih znakov ne bi smeli prezreti?

UTRUJENOST

Utrujenost pogosto najdemo pri ženskah nekaj tednov pred samim napadom. Če se srčni infarkt ne pripeti, gre vseeno lahko za pomanjkljivo delovanje srca. Kronična utrujenost vedno zaznamuje nek zdravstveni problem, zato znakov ne prezrite in ne podcenjujte.

OMOTICA

Omotica in oteženo dihanje pogosto spremljata srčno popuščanje, lahko gre za znake aritmije.

BOLEČINA V PRSNEM KOŠU

Bolečine v prsnem košu niso le posledice srčnega zastoja, ampak lahko na tega tudi opozarjajo. Raziskovalec Jean C. McSweeney iz univerze za medicinske vede in bolezni Arkansas poroča, da se lahko bolečina pojavi prej, kot opozorilni znak.

SLABOST IN POMANJKANJE APETITA

- Oglas -

Srčni napad običajno spremljata slabost in bruhanje. Pomanjkanje teka je lahko posledica trebušnega napenjanja, ki se povezuje s srčnim popuščanjem.

ZASOPLOST

Težko in oteženo dihanje, zasoplost, sopenje ter hlastanje za zrakom so eni najpogostejših znakov bolezni pljuč, vključno z astmo in kronično pljučno obstrukcijo. Poleg tega lahko zasoplost kaže na srčni zastoj ali srčno popuščanje. V primeru srčnega napada se pojavlja skupaj z bolečino v prsih.

ZNOJENJE IN BLED IZGLED

Pred srčnim napadom so ljudje pogosto bledi ali celo sivi, to se zgodi, ker srčni tlak pade. Pojavi se tudi hladen znoj, posebej med počivanjem.

OTEKANJE

Srčno popuščanje pogosto povzroča zadrževanje vode v telesu, kar povzroči otekanje stopal, gležnjev, nog in trebuha.

Za zdravo srce pa največ lahko naredimo sami.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×