0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSte izbirčni? Jejte, kar imate radi!

Ste izbirčni? Jejte, kar imate radi!

MORDA VAS ZANIMA

Kako lahko tudi izbirčni ljudje nadomestijo vitamine in minerale z alternativami hrane, katere ne marajo? Spodaj smo poiskali nadomestna živili za tista, ki jih preprosto ne marate uživati.

- Oglas -

Zdrava hrana

Vitamin D

Ne marate lososa ali rib na sploh? Privoščite si žitarice z mlekom.
Vitamin D ni prsotev v eliko živilih, zato moramo biti še posebej pozorni, da ga zaužijemo dovolj. Vitamin D pomaga telesu pri uporabi kalcija in fosforja za grajenje kosti, pomaga izboljšati imnunski sistem in zmanjšuje možnost obolelosti za rakom.

Kalcij

Ne marate mleka in mlečnih izdelkov? Poskusite tofu.
Kalcij je ključnega pomena za grajenje kosti v telesu, zato ga ne sme primanjkovati. Najbogatejši vir so sicer mlečni izdelki, zelo dobra alternativa pa je tofu pripravljen s kalcijevim sulfatom. Najdemo ga še v brokoliju in nekoliko v vloženih sardinah.

- Oglas -

Kalij

Vam ni všeč okus banane? Zamenjajte jih s sladkim krompirjem.
Kalij igra pomembno vlogo pri pri prenosu signalov živčnega sistema.Sicer so banane najboljši naravni vir kalija, vendar če ne marate njihovega okusa, poskusite eno od alternativ. Z banano se lahko primerja sladki krompir, ki vsebije toliko kalija kot srednje velika banana. Nekaj kalija vsebujejo še bučke, krompir, špinača in rozine …

Vlaknine

Če ne marate polnozrnatih izdelkov, jejte fižol.
Veliko ljudi na primer ne mara polnozrnatih testening oziroma ima rajši klasične. Sicer ob tem večjih izgub vitaminov in mineralov ni, velika razlika pa je v vnosu vlaknin. le-te pomagajo pri prebavi, imunskemu sistemu, zmanjšujejo holesterol v krvi … skratka vlaknine so ena izmed stvari, ki vzdržujejo ravnoveje v telesu. Fižol vsebuje zelo veliko vlaknin, zato je idelana hrana za vnos vlaknin v telo in nadomestilo za tiste, ki ne jedo polnozrnatih izdelkov.

.

NAJNOVEJŠE