0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaMazilo za ustnice z vonjem melise in pomaranče

Mazilo za ustnice z vonjem melise in pomaranče

MORDA VAS ZANIMA

Ali so vaše ustnice večino časa suhe in razpokane – in to ne glede na letni čas? Gre za pogosto težavo, saj ustnice nimajo lastnih žlez lojnic, kot jih ima koža, posledično pa se hitro izsušijo. Na pospešeno izsuševanje ustnic lahko vplivajo najrazličnejši dejavniki, na primer hladen in suh zimski zrak, toplota radiatorjev, klimatske naprave, dehidracija, alergije in pomanjkanje esencialnih hranilnih snovi.

- Oglas -

Ne le da suhe ustnice niso najprijetnejše na pogled, ampak lahko povzročajo tudi precej nelagodja ali celo bolečino. Tako je nujno, da poskrbite za ustrezno nego. Mazilo za ustnice lahko seveda tudi kupite, vendar bo učinek še boljši, če ga boste izdelali sami. Tako boste lahko namreč uporabili kombinacijo sestavin z izrazito negovalnim vplivom na ustnice, kar bo poskrbelo za odlične rezultate.

Mazilo, ki ga predstavljamo v nadaljevanju, je izdelano iz premišljeno izbranih sestavin, ki poskrbijo za to, da bodo vaše ustnice prijetno mehke in dobro navlažene. Zagotovo pa vas bo navdušil tudi izjemno prijeten vonj tega mazila za ustnice.

Sestavine & njihovi pozitivni učinki na ustnice

  • 2 ŽLICI JOJOBINEGA VOSKA (Jojobin vosek je odlična rastlinska zamenjava za čebelji vosek. Gre za enega od najmehkejših rastlinskih voskov z izrazitim vlažilnim učinkom.)
  • 1,5 ŽLICE RICINUSOVEGA OLJA (Ricinusovo olje pripomore k izdatnemu vlaženju ustnic. Nahrani jih s koristnimi maščobnimi kislinami, poleg tega pa je znano po protivnetnem delovanju, kar pomeni, da lahko ublaži bolečino, ki je posledica razpokanih ustnic.)
  • 1 ŽLICA KONOPLJINEGA OLJA (Konopljino olje ščiti pred oksidativnim stresom. Podobno kot ricinusovo olje ga odlikuje protivnetno delovanje. Obenem pa gre za odličen vir koristnih hranil, vključno z maščobnimi kislinami. Konopljino olje tako pripomore k temu, da bodo vaše ustnice izdatno nahranjene in dobro navlažene.)
  • 2 ŽLICI KOKOSOVEGA OLJA (Poleg vlažilnega delovanja in hranilnih učinkov je treba omeniti tudi impresivne protibakterijskega oziroma protimikrobne učinke kokosovega olja. Tako gre za sestavino, ki lahko pomaga pri preprečevanju okužb.)
  • 5 KAPLJIC ETERIČNEGA OLJA POMARANČE (Eterično olje pomaranče sodeluje pri blaženju vnetja, obenem pa poskrbi za prijetno svež vonj mazila za ustnice.)
  • 5 KAPLJIC ETERIČNEGA OLJA MELISE (Eterično olje melise se lahko pohvali s protibakterijskimi, protiglivičnimi in protivirusnimi lastnostmi. Gre za eterično olje, ki je med drugim koristno tudi pri spopadanju s herpesom.)
Izdelava mazila za ustnice

Navodila za izdelavo mazila za ustnice

V ognjevarno posodo dodajte jojobin vosek in kokosovo olje ter nato prilijte konopljino in ricinusovo olje. Kozico napolnite z vodo in vanjo postavite ognjevarno posodo. Segrevajte pri nizki temperaturi, da se vosek in kokosova maščoba stopita.

- Oglas -

Posodo odstranite s štedilnika oziroma iz kozice in mešanico dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Počakajte 5 minut, da se mazilo ohladi (medtem občasno premešajte). Nato dodajte eterično olje melise in eterično olje pomarančne ter vse skupaj ponovno premešajte. Z mazilom napolnite manjše posodice in jih zaprite s pokrovčkom.

Shranjevanje in uporaba balzama za ustnice

Mazilo lahko shranjujete pri sobni temperaturi. Pazite le, da ne bo neposredno izpostavljeno sončni svetlobi (na primer na okenski polici).

Mazilo je uporabno približno 6 mesecev od dneva izdelave (priporočljivo je, da posodice označite z datumom).

Priporočamo, da mazilo za ustnice uporabljate vsakodnevno oziroma večkrat na dan, saj bo to poskrbelo za hitre in izrazite rezultate. Zadostuje že zelo majhna količina mazila, ki ga s čistimi rokami nanesite na ustnice, pri čemer pazite, da bo nanos čim bolj enakomeren.

- Oglas -

Če so vaše ustnice močno razpokane, je mazilo priporočljivo uporabljati tudi pred spanjem. Nanesite nekoliko debelejši sloj. Sestavine bodo imele tako na voljo več časa, da opravijo svoje delo.

Mazilo lahko uporabite tudi pred nanosom šminke. To bo preprečilo pretirano izsuševanje ustnice, ki je pogosta posledica uporabe šmink.

.

NAJNOVEJŠE