- Oglas -
Krompirček iz buče je zdrava in okusna alternativa klasičnim ocvrtim krompirčkom, polna toplih jesenskih arom in prijetne hrustljavosti. Odličen je kot priloga ali samostojen prigrizek z osvežilno limetino majonezo.
Sestavine (4 porcije):
- 1000 g buče (butternut ali hokkaido)
- 1 žlica grobe morske soli
- 1 žlica sesekljanega peteršilja
- 1 žlička sesekljanega rožmarina
- 1 žlička čilijevih kosmičev
- 2 žlici olivnega olja
- Sol
- mlet črni poper
- 150 g majoneze
- ½ limete
- 1 žlička dijonske gorčice
Priprava:
- Bučo očistite, olupite in odstranite semena. Nato jo narežite na rezine, debeline približno 1 cm. Te rezine nato narežite na približno enako debele in velike rezine.
- V pečici segrejte pekač na 230 °C. Sol zmešajte s peteršiljem, rožmarinom in čilijevimi kosmiči. Kose buče zmešajte z oljem, začinite s soljo in poprom, razporedite na segret pekač in pecite približno 8 minut, dokler ne postane zlatorjava.
- Posujte z zeliščno soljo in postrezite z majonezo, zmešano z limetinim sokom in gorčico.
- oglas -

