DomovZdravi ReceptiKrompirček iz buče – hrustljava in zdrava jesenska alternativa klasičnemu pomfriju

Krompirček iz buče – hrustljava in zdrava jesenska alternativa klasičnemu pomfriju

- Oglas -

Krompirček iz buče je zdrava in okusna alternativa klasičnim ocvrtim krompirčkom, polna toplih jesenskih arom in prijetne hrustljavosti. Odličen je kot priloga ali samostojen prigrizek z osvežilno limetino majonezo.

Sestavine (4 porcije):

  • 1000 g buče (butternut ali hokkaido)
  • 1 žlica grobe morske soli
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlička sesekljanega rožmarina
  • 1 žlička čilijevih kosmičev
  • 2 žlici olivnega olja
  • Sol
  • mlet črni poper
  • 150 g majoneze
  • ½ limete
  • 1 žlička dijonske gorčice

Priprava:

  1. Bučo očistite, olupite in odstranite semena. Nato jo narežite na rezine, debeline približno 1 cm. Te rezine nato narežite na približno enako debele in velike rezine.
  2. V pečici segrejte pekač na 230 °C. Sol zmešajte s peteršiljem, rožmarinom in čilijevimi kosmiči. Kose buče zmešajte z oljem, začinite s soljo in poprom, razporedite na segret pekač in pecite približno 8 minut, dokler ne postane zlatorjava.
  3. Posujte z zeliščno soljo in postrezite z majonezo, zmešano z limetinim sokom in gorčico.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI