0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

VideoVideo: Oglejte si posnetek rojstva hobotnice

Video: Oglejte si posnetek rojstva hobotnice

MORDA VAS ZANIMA

Videoposnetek, ki je navdušil splet, prihaja iz akvarija Virginia Aquarium in prikazuje, kako se hobotnice izležejo iz jajčec. Ta izjemen posnetek je zbral že več kot 2 milijona ogledov na družbenih omrežjih, saj je med uporabniki veliko ljubiteljev narave in živali.

- Oglas -

Na posnetku mladič karibske hobotnice izstopi iz grozda jajčec, ki spominjajo na nežen cvet. Kot da bi jih vodila nevidna sila, se hobotnice hitro poženejo iz jajčec in sprožijo pigment, ki njihovo prvotno brezbarvnost spremeni v varovalni odtenek rjave barve. S svojimi majhnimi lovkami se poženejo okoliško vodo ter tako začnejo potovanje življenja.

Po besedah Matthewa Klepeisza, tiskovnega predstavnika akvarija Virginia, je njihova skupina raziskovalcev predlagala dve fascinantni teoriji o hitri transformaciji pigmenta. Ena od možnosti je, da močan stres procesa izvalitve sproži hiter pretok pigmenta. Lahko pa gre za prirojeni nagon novorojene hobotnice, da se hitro zakamuflira in si tako zagotovi več možnosti za preživetje v raznolikem vodnem svetu, kjer nanje prežijo naravno sovražniki.

Matthew Klepeisz je izrazil navdušenje nad izjemnim odzivom na video posnetek. Navdušenje in radovednost, ki ju je ustvaril, sta dokaz trajne privlačnosti naravnega sveta in čudes, ki jih nenehno odkrivamo. Akvarij v Virginiji si kot središče izobraževanja in ohranjanja prizadeva zagotoviti vpogled v izjemna življenja morskih bitij in spodbujati globlje spoštovanje do bogate biotske raznovrstnosti, ki nas obdaja.

- Oglas -

S takšnimi videi pridobimo novo spoštovanje do zapletenih procesov v naravi in občutljivega ravnovesja, ki ohranja življenje na našem planetu. Naj bo ta posnetek tudi navdih, da negujemo in varujemo raznolike in krhke ekosisteme, v katerih živijo tako neverjetna bitja.

.

NAJNOVEJŠE