Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaKaj lahko pivci kave storijo za prihodnost?

Kaj lahko pivci kave storijo za prihodnost?

MORDA VAS ZANIMA

Ste kofeinski odvisnik, ki ne more začeti jutra brez skodelice kave? Ampak ali ste morda kdaj pomislili, da s pitjem kave dodatno onesnažujete okolje?

- Oglas -

Kavne plantaže nudijo dom in zavetje številnim pticam, vendar pa način, na katerega pridelujejo kavo, neugodno vpliva na okolje.

Tukaj je 5 nasvetov, kako lahko prispevate tudi vi:

  1. Prennehajte kupovati kavne proizvode najbolj znanih znamk saj le-te zaradi velikega povpraševanja povečujejo proizvodnjo in zmanjšujejo stroške proizvodnje, kar pomeni, da je za gojenje kavnih zrn uporabljenih veliko pesticidov, delavci pa so plačani zelo malo.
  2. Kupujte organsko kavo: ta je pridelana na organski način, ki je prijazen do živali, delavci na teh plantažah pa niso izkoriščeni.
  3. Uporabljajte skodelice: namesto kartonastih in podobnih lončkov za seboj, kavo raje spijte doma in tako prihranete na odvečnem izpustu CO2, ki bi nastal med drugim od proizvodnje plastičnih ali kartonastih lončkov.
  4. Prenehajte z uporabo kavnih filtrov: s tem pripomorete k zmanjšanju sekanja gozdov.
  5. Kavo kupujte v lokalni pražarni in pomagajte pri domačih rasti obrtnikov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×