Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.
Dom & energijaVarčujte z vodo tudi medtem, ko si umivate zobe

Varčujte z vodo tudi medtem, ko si umivate zobe

MORDA VAS ZANIMA

Ali tudi vi puščate odprto pipo medtem, ko si ščetkate zobe? Vsi vemo, kako pomembno je varčevanje z vodo, pa naj bo to iz finančnih ali iz okoljevarstvenih razlogov.

Tukaj sta dva predloga za varčevanje:

1)    Prvi predlog je čisto preprost – enostavno zaprite vodo, medtem, ko si ščetkate zobe. Vodo odprite le takrat, ko jo dejansko potrebujete: takrat, ko zmočite ščetko in ko si sperete usta. Če ne verjamete, da med ščetkanjem dejansko porabite veliko vode, enostavno pomislite, koliko steklenic vode bi napolnili v tistih dveh (predpisanih) minutah ščetkanja.

- Oglas -

2)    Če pa ste slučajno pravi ‘eko bojevnik’, potem pa bi morda bil za vas primeren tudi naslednji nasvet. Zakaj si ne bi zob umili kar med tuširanjem? Medtem, ko spirate s telesa milo, šampon, … lahko lahko v miru ščetkate iz izperete tudi zobe. Prihranili boste pri času ter vačevali z vodo obenem.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×