Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Zdravje & prehranaRecept: Cvetačne kroglice v paradižnikovi omaki

Recept: Cvetačne kroglice v paradižnikovi omaki

MORDA VAS ZANIMA

Zelenjavo operemo, krompir olupimo in cvetačo natrgamo na velike cvetove. Nato na večjih luknjah na strgalu oboje naribamo in po kepah stiskamo med dlanmi, da odcedimo odvečno tekočino (to spravimo). Zelenjavi dodamo moko, nasekljan peteršilj, česen, poper in sol ter dobro premešamo. Oblikujemo majhne kroglice in če je zmes presuha, dodamo malo tekočine. Kroglice cvremo 4-5 minut v vročem olju, da porjavijo in se zapečejo z vseh strani. Za omako lahko uporabimo kupljen pasiran paradižnik (če je pregost, ga razredčimo z malo vode). Omako segrejemo ter ji dodamo zelišča, sol in poper, lahko pa jo pripravimo tudi iz svežega paradižnika. Kroglice še vroče prelijemo s paradižnikovo omako in takoj ponudimo s prikuho.

- Oglas -

Za 20 do 30 kroglic:
5 srednje velikih krompirjev
1/2 srednje velike cvetače
100 g moke (najbolje čičerkine, lahko pa tudi gladke bele)
3 žlice peteršilja
1 žlička česna
1/2 žličke popra
1,5 žličke soli
5-8 dcl paradižnikove omake
1 žlička origana
1 žlička bazilike
1 žlička soli
malo popra

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×