Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Ekologija & okoljePrekoračili smo mejo CO2 v ozračju

Prekoračili smo mejo CO2 v ozračju

MORDA VAS ZANIMA

Pred kratkim, se je zgodilo nekaj nepričakovanega v zvezi s klimatskimi spremembami. Zgodila se je prva kampanja s svetovnimi razsežnostmi, da bi zaustavili višanje stopnje CO2 v ozračju.

- Oglas -

Kampanja je dobila ime 350, kar označuje 350 delcev na milijon, kar bi naj bila še varna stopnja koncentracije CO2 v ozračju. V ta namen se bo zvrstilo kot 4200 dogodkov in zborov v 170 državah sveta.

Prejšnji mesec je skupina svetovno znanih strokovnjakov in znanstvenikov na področju klimatskih sprememb ugotovila, da ta stopnja nikakor ne sme biti presežena, vendar pa je problem v tem, da smo to stopnjo seveda že presegli, saj znaša koncentracija 387 delcev na milijon. To stopnjo smo prekoračili že davnega leta 1987, mednarodna pogajanja pa temeljijo na tem, da bi to stopnjo vsaj poskusili obdržati na največ 450 delcev na milijon.

To pa pomeni ne le da bomo morali zmanjšati emisije hitreje, kot je to sploh možno, ampak tudi, da bo potrebno odkriti način, kako očistiti atmosfero tega plina, kar pa je lahko tudi eden izmed največjih dosežkov v moderni zgodovini.

- Oglas -

Vodilni znanstveniki prav tako dodajajo, da bo potrebno spremeniti obstoječe politike, saj se psihična in kemična realnost po vsej verjetnosti ne bo spremenila.

Prejšnji članekNevarni računi?
Naslednji članekFeng shui in otroška soba

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×