Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaNevarni računi?

Nevarni računi?

MORDA VAS ZANIMA

Se spomnite članka o kemikalijah v plastenkah? In kako obstaja verjetnost, da vsakič, ko pijemo iz navadne plastenke, zaužijemo tudi določene kemikalije?

- Oglas -

Potem se pripravite na še eno zaskrbljujočo novico. Vsakič, ko se odpravite v trgovino, na črpalko, k frizerju, … obstaja možnost, da ste nevede bili izpostavljeni kemikaliji. Računi, ki jih izdajajo trgovine, bencinski servisi ipd., so polni kemikalije BPA. To so tisti računi, ki so občutljivi na vročino in počrnijo, če jih izpostavite vročini.

Vendar pa teh računov po navadi verjetno ne zaužijemo, zato je vse v redu, ne? To nikakor ne drži, saj bi naj bila v računih koncentracija kemikalije BPA kar nekjakrat višja od koncentracije, ki jo lahko zaužijemo pri pitju iz plastenke. Še večji problem pa je ta, da te kemikalije ne moremo kar obrisati s prstov, kar pomeni, da na koncu pristane v naši hrani, ali pa se absorbira skozi kožo.

Verjetno se vsem poraja vprašanje, ali je potem sploh še kaj varno? No, po vsej verjetnosti vam z računi ne bo potrebno delati kot z ‘vročim kropirjem’, vendar pa previdnost vsekakor ni odveč. Torej račun spravite in se ne igrajte z njim.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×