0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNevarni računi?

Nevarni računi?

MORDA VAS ZANIMA

Se spomnite članka o kemikalijah v plastenkah? In kako obstaja verjetnost, da vsakič, ko pijemo iz navadne plastenke, zaužijemo tudi določene kemikalije?

- Oglas -

Potem se pripravite na še eno zaskrbljujočo novico. Vsakič, ko se odpravite v trgovino, na črpalko, k frizerju, … obstaja možnost, da ste nevede bili izpostavljeni kemikaliji. Računi, ki jih izdajajo trgovine, bencinski servisi ipd., so polni kemikalije BPA. To so tisti računi, ki so občutljivi na vročino in počrnijo, če jih izpostavite vročini.

Vendar pa teh računov po navadi verjetno ne zaužijemo, zato je vse v redu, ne? To nikakor ne drži, saj bi naj bila v računih koncentracija kemikalije BPA kar nekjakrat višja od koncentracije, ki jo lahko zaužijemo pri pitju iz plastenke. Še večji problem pa je ta, da te kemikalije ne moremo kar obrisati s prstov, kar pomeni, da na koncu pristane v naši hrani, ali pa se absorbira skozi kožo.

Verjetno se vsem poraja vprašanje, ali je potem sploh še kaj varno? No, po vsej verjetnosti vam z računi ne bo potrebno delati kot z ‘vročim kropirjem’, vendar pa previdnost vsekakor ni odveč. Torej račun spravite in se ne igrajte z njim.

.

NAJNOVEJŠE