Dieta s krompirjem?

  Kaj vam skoraj najprej pade na pamet, ko pomislite na zelenjavo? Marsikomu solata, saj je nekake najbolj uporabljena vrsta, malo pa jih naprej pomisli na krompir, ki pa je verjetno najbolj vsestranska vrsta zelenjave.

  Poleg vlaknin, nudi krompir tudi vitamine, minerale ter antioksidante. Glede na to, da pa se krompir golji skozi celo leto, pa je vsestranskost te zelenjave še toliko večja.


  Skozi čas se je krompirju pripisovalo, da redi, vendar pa je takšno mišljenje zmotno. Zdravstveni ter prehrambeni strokovnjaki že nekaj časa svetujejo razne diete, ki so bogate s sadjem in zelenjavo, zato je krompir odlična izbira, saj je odličnega okusa, poceni ter hranljiv.

  Krompir sodi med koreninasto zelenjavo in vsebuje kompleksne karbo-hidrate ter vlakna, ki absorbirajo vodo, zato vas krompir dodobra nasiti in daje ta občutek sitega še dolgo časa po jedi.

  Dejstvo je, da je krompir skoraj brez maščob ter brez holesterola, kalorij pa ima toliko kot eno jabolko.

  Problem je v tem, da krompir velikokrat prelivamo z raznimi omakami, prelivi in mu dodajamo razne dodatke, kar pa ga naredi celoten obrok kaloričen in nasičen z maščobami in holesterolom. Zato raje poiščite kakšne nizkokalorične dodatke krompirju in poiščite kakšen nov recept za pripravo le-tega.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte