ReceptiGlavne jediZelenjavni golaž s čičeriko in krompirjem

Zelenjavni golaž s čičeriko in krompirjem

MORDA VAS ZANIMA

Ste že poskusili zelenjavni golaž s čičeriko in krompirjem? Zelo dobro vam bo teknil s kosom domačega, sveže pečenega kruha.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 200 g čičerike
  • 3 čebule
  • 4 stroki česna
  • 1 žlička kumine
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1 žlica sladke rdeče paprike
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 4 veliki krompirji
  • 2 večja korenja
  • 1/4 zelene
  • 1 čili
  • 2 lovorova lista
  • 2 mladi čebuli
  • poper po okusu
  • sol po okusu

PRIPRAVA

  1. Čičerko čez noč namočite v hladni vodi. Naslednji dan jo precedite in skuhajte v sveži vodi. Posolite jo pred koncem vrenja. Odcedite jo, vodo od kuhanja pa shranite za kasneje.
  2. Olupite čebulo in česen ter ju sesekljite. Popražite ju skupaj s kumino na olju v ponvi, da malo porjavi. Dodamo papriko in paradižnikovo mezgo. Vsemu skupaj dodamo še 600ml vode, v kateri smo prej kuhali čičeriko in zavremo.
  3. Plupite in narežite krompir in korenje na majhne kose oz. kolobarje. Stresite jih v omako v ponvi. Dodajte sesekljan čili (lahko uporabimo tudi čili v prahu) in lovorjev list.
  4. Zelenjavo podušite na nizkem ognju. Ko je že skoraj mehka, dodajte čičeriko in narezano mlado čebulo. Golaž kuhajte še nekaj minut, začinite ga s soljo in poprom ter odstavite iz plamena.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×