- Oglas -
Ste že poskusili zelenjavni golaž s čičeriko in krompirjem? Zelo dobro vam bo teknil s kosom domačega, sveže pečenega kruha.
SESTAVINE (4 porcije)
- 200 g čičerike
- 3 čebule
- 4 stroki česna
- 1 žlička kumine
- 3 žlice olivnega olja
- 1 žlica sladke rdeče paprike
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 4 veliki krompirji
- 2 večja korenja
- 1/4 zelene
- 1 čili
- 2 lovorova lista
- 2 mladi čebuli
- poper po okusu
- sol po okusu
PRIPRAVA
- Čičerko čez noč namočite v hladni vodi. Naslednji dan jo precedite in skuhajte v sveži vodi. Posolite jo pred koncem vrenja. Odcedite jo, vodo od kuhanja pa shranite za kasneje.
- Olupite čebulo in česen ter ju sesekljite. Popražite ju skupaj s kumino na olju v ponvi, da malo porjavi. Dodamo papriko in paradižnikovo mezgo. Vsemu skupaj dodamo še 600ml vode, v kateri smo prej kuhali čičeriko in zavremo.
- Plupite in narežite krompir in korenje na majhne kose oz. kolobarje. Stresite jih v omako v ponvi. Dodajte sesekljan čili (lahko uporabimo tudi čili v prahu) in lovorjev list.
- Zelenjavo podušite na nizkem ognju. Ko je že skoraj mehka, dodajte čičeriko in narezano mlado čebulo. Golaž kuhajte še nekaj minut, začinite ga s soljo in poprom ter odstavite iz plamena.
- oglas -