- Oglas -
Gobova lazanja je v zadnjih letih postala precej priljubljena jed, zato se marsikdo priprave loti tudi sam doma.
SESTAVINE
- 30 g masla
- 100 g mehke moke
- 200 ml mleka
- sol
- 1 ฤebula
- 150 g stebelne zelene
- 2 ลพlici olivnega olja
- 700 g gob (lisiฤke, jurฤki, ลกampinjoni)
- mleti poper
- 200 g testenin za lazanjo
- 300 g trdega sira
PRIPRAVA
- V kozici stopimo maslo, dodamo moko in med meลกanjem poฤasi praลพimo, da se ne obarva. Med meลกanjem postopoma dodajamo mleko. Solimo in ohladimo.
- Olupimo ฤebulo in oฤistimo zeleno, nato oboje sesekljamo in prepraลพimo na olivnem olju. Oฤistimo gobe, jih razreลพemo na majhne koลกฤke ali rezine in dodamo prepraลพeni zelenjavi. Premeลกamo in zaฤinimo s soljo in poprom. Stresemo v skledo.
- V isti ponvi prepraลพimo rezine slanine. Dno pekaฤa pokrijemo s plastjo beลกamela, nato nanj razporedimo prvo plast listov lazanje. Te pokrijemo z gobami in naribanim sirom. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Zakljuฤimo z beลกamelom in naribanim sirom.
- Pekaฤ pokrijemo z aluminijevo folijo in peฤemo 30 minut pri 200 stopinjah Celzija. Nato odstranimo folijo in peฤemo ลกe 15 minut. Lazanjo razreลพemo in postreลพemo s solato.
- oglas -