Gobova lazanja

- Oglas -

Gobova lazanja je v zadnjih letih postala precej priljubljena jed, zato se marsikdo priprave loti tudi sam doma.

SESTAVINE

  • 30 g masla
  • 100 g mehke moke
  • 200 ml mleka
  • sol
  • 1 čebula
  • 150 g stebelne zelene
  • 2 žlici olivnega olja
  • 700 g gob (lisičke, jurčki, šampinjoni)
  • mleti poper
  • 200 g testenin za lazanjo
  • 300 g trdega sira

PRIPRAVA

  1. V kozici stopimo maslo, dodamo moko in med mešanjem počasi pražimo, da se ne obarva. Med mešanjem postopoma dodajamo mleko. Solimo in ohladimo.
  2. Olupimo čebulo in očistimo zeleno, nato oboje sesekljamo in prepražimo na olivnem olju. Očistimo gobe, jih razrežemo na majhne koščke ali rezine in dodamo prepraženi zelenjavi. Premešamo in začinimo s soljo in poprom. Stresemo v skledo.
  3. V isti ponvi prepražimo rezine slanine. Dno pekača pokrijemo s plastjo bešamela, nato nanj razporedimo prvo plast listov lazanje. Te pokrijemo z gobami in naribanim sirom. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Zaključimo z bešamelom in naribanim sirom.
  4. Pekač pokrijemo z aluminijevo folijo in pečemo 30 minut pri 200 stopinjah Celzija. Nato odstranimo folijo in pečemo še 15 minut. Lazanjo razrežemo in postrežemo s solato.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI