Gobova lazanja

- Oglas -

Gobova lazanja je v zadnjih letih postala precej priljubljena jed, zato se marsikdo priprave loti tudi sam doma.

SESTAVINE

  • 30 g masla
  • 100 g mehke moke
  • 200 ml mleka
  • sol
  • 1 ฤebula
  • 150 g stebelne zelene
  • 2 ลพlici olivnega olja
  • 700 g gob (lisiฤke, jurฤki, ลกampinjoni)
  • mleti poper
  • 200 g testenin za lazanjo
  • 300 g trdega sira

PRIPRAVA

  1. V kozici stopimo maslo, dodamo moko in med meลกanjem poฤasi praลพimo, da se ne obarva. Med meลกanjem postopoma dodajamo mleko. Solimo in ohladimo.
  2. Olupimo ฤebulo in oฤistimo zeleno, nato oboje sesekljamo in prepraลพimo na olivnem olju. Oฤistimo gobe, jih razreลพemo na majhne koลกฤke ali rezine in dodamo prepraลพeni zelenjavi. Premeลกamo in zaฤinimo s soljo in poprom. Stresemo v skledo.
  3. V isti ponvi prepraลพimo rezine slanine. Dno pekaฤa pokrijemo s plastjo beลกamela, nato nanj razporedimo prvo plast listov lazanje. Te pokrijemo z gobami in naribanim sirom. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Zakljuฤimo z beลกamelom in naribanim sirom.
  4. Pekaฤ pokrijemo z aluminijevo folijo in peฤemo 30 minut pri 200 stopinjah Celzija. Nato odstranimo folijo in peฤemo ลกe 15 minut. Lazanjo razreลพemo in postreลพemo s solato.
- oglas -

NAJNOVEJล I RECEPTI