- Oglas -
Gobova lazanja je v zadnjih letih postala precej priljubljena jed, zato se marsikdo priprave loti tudi sam doma.
SESTAVINE
- 30 g masla
- 100 g mehke moke
- 200 ml mleka
- sol
- 1 čebula
- 150 g stebelne zelene
- 2 žlici olivnega olja
- 700 g gob (lisičke, jurčki, šampinjoni)
- mleti poper
- 200 g testenin za lazanjo
- 300 g trdega sira
PRIPRAVA
- V kozici stopimo maslo, dodamo moko in med mešanjem počasi pražimo, da se ne obarva. Med mešanjem postopoma dodajamo mleko. Solimo in ohladimo.
- Olupimo čebulo in očistimo zeleno, nato oboje sesekljamo in prepražimo na olivnem olju. Očistimo gobe, jih razrežemo na majhne koščke ali rezine in dodamo prepraženi zelenjavi. Premešamo in začinimo s soljo in poprom. Stresemo v skledo.
- V isti ponvi prepražimo rezine slanine. Dno pekača pokrijemo s plastjo bešamela, nato nanj razporedimo prvo plast listov lazanje. Te pokrijemo z gobami in naribanim sirom. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin. Zaključimo z bešamelom in naribanim sirom.
- Pekač pokrijemo z aluminijevo folijo in pečemo 30 minut pri 200 stopinjah Celzija. Nato odstranimo folijo in pečemo še 15 minut. Lazanjo razrežemo in postrežemo s solato.
- oglas -