Ekologija & OkoljeKako dolgo se bomo še lahko smučali?

Kako dolgo se bomo še lahko smučali?

MORDA VAS ZANIMA

Smučanje je eden izmed bolj priljubljenih športov. Risbe v jamah pričajo o tem, da naj bi pračlovek znal smučati že pred 5000 pr.nš. Vendar pa temu priljubljenemu športu grozi konec, saj je zaradi globalnega segrevanja vedno manj snega.

Smučanje, snežne odeje in klimatske spremembe

- Oglas -

Klimatske spremembe, ki jh je povzročil človek z izkoriščanjem fosilnega goriva, počasi jemljejo svetu snežne oddeje. Širok znanstveni konsenz je potrdil, da so človeške aktivnosti povzročile umeten dvig temperature po celem svetu, kar pa sta smučanje ter deskanje na snegu, od vseh športov še najbolj občutila.


V zadnjih 30 letih so se temperature v gorah drastično dvignile, sneženje pa je postalo vedno redkejše tudi v drugih goratih predelih sveta.

To pa je še ena zaskrbljujoča misel, kin as bo vsako leto bolj spremljala, ko se bomo spraševali “ali letos bo kaj snega”, saj lahko kaj kmalu smučanje in deskanje na snegu marsikje postaneta le še spomin na preteklost že v manj kot stoletju.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×