DomovZdravje & prehranaPegan 365 – dieta, ki osvaja svet!

Pegan 365 – dieta, ki osvaja svet!

O zdravi prehrani vemo čedalje več, zato se vsako leto pojavi tudi kakšna nova dieta. Med tistimi, ki jih ne uporabljamo zgolj za hujšanje, temveč se po njih lahko prehranjujemo ves čas (365 dni), je tudi dieta pegan 365, ki prinaša nov način prehranjevanja tudi k nam.

Prehranski svetovalci nas vse pogosteje opominjajo, da je treba jesti zdravo, nepredelano in uravnoteženo prehrano ves čas, ne pa le ob zdravstvenih težavah in hujšanju. Takšnih diet oziroma načinov prehranjevanja je na voljo kar nekaj, na primer sredozemska dieta. Vedno pa se najdejo tudi nove.

V drugi polovici lanskega leta je zaslovel način prehranjevanja z imenom pegan 365 – gre za dieto, ki se je lahko držimo ves čas, torej 365 dni v letu. Njen glavni promotor je dr. Oz, ameriški zdravnik, ki je znan predvsem zavoljo svoje televizijske oddaje, v kateri svetuje o zdravem in polnem življenju. (Njegovo oddajo je mogoče spremljati tudi na televizijskih programih pri nas.) Sicer pa je dieto že leta 2014 ustvaril zdravnik Mark Hyman iz bolnišnice v Clevelandu.

- Oglas -

O doeti Pegan 365 pišemo v januarski reviji Bodi eko, dodali pa smo tudi nekaj jedilnikov in receptov.

Bodi eko januar 2021
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×