Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaZgodba: "Rak je bil sporočilo, da sem nekje na poti v življenju...

Zgodba: “Rak je bil sporočilo, da sem nekje na poti v življenju začela izgubljati sebe”

MORDA VAS ZANIMA

Iskriva in simpatična mamica dveh otrok, 33-letna Tina Zanoškar, se je zgodaj v življenju srečala z rakom dojk. Ta ji je odprl oči in našla je izgubljeni del sebe, ki ga je nekoč že poznala. Bolezen je prišla kot opomnik, da zopet prisluhne občutkom in številnim šestim čutom, ki jih imamo ženske. Zbrala je tudi pogum in kemoterapiji rekla ne ter si pomagala na drugačen način.

- Oglas -

zgodba

Tina, pri 31. letih ste zboleli za rakom dojk. Živeli ste zdravo, bili ste ozaveščeni o zdravem načinu življenja, sicer tudi mlada mamica v formi. Kako se je bolezen pri vas sploh pojavila?

Zelo nepričakovano. Sploh zato, ker sem pazila, da sem čim bolj zdravo živela. Niti pomislila nisem, da bi lahko dobila raka dojk. Sem tudi mati dveh otrok in oba sem polno dojila. Hodila sem na različna predavanja o zdravem načinu življenja, kjer sem vedno našla kakšne uporabne informacije, ki sem jih nato delila s svojo mamo, babico, otroki, partnerjem. Večinoma sem razmišljala o tem, kako pomagati drugim. Ko sem slišala kaj uporabnega, sem si rekla »aha, to bi bilo pa dobro za mojo babico, mamo …«. Želela sem poskrbeti za vse, medtem pa sem pozabila nase. A ko je čas, višja sila očitno poskrbi tudi zate. Na enem izmed predavanj sem slišala za termografijo – slikanje notranjih organov – in pomislila sem, da bi bilo super, če bi se na slikanje naročila moja mami. Res se je naročila in hkrati prepričala še mene. Takrat sem si rekla: »Le zakaj bi šla, tako in tako je z menoj vse v redu. Mlada sem. Zdrava mama dveh deklic, v dobri formi.« Zdelo se mi je skoraj nesmiselno, a sem na koncu vseeno šla. Celo tik pred zdajci sem razmišljala, da bi odpovedala. Obravnaval me je zdravnik, ki je bil onkolog. Takoj je vedel, da je nekaj narobe. Povedal mi je, da vidi čudne spremembe na dojkah. Videti je bil zaskrbljen, vendar mi ni povedal nič določenega, le resno mi je svetoval, naj se odpravim k svojemu zdravniku in prosim, naj me pošlje na podrobnejši pregled in slikanje dojk –mamografijo ali ultrazvok. Zaradi njegove reakcije in občutka, ki sem ga imela, sem vedela, da je nekaj resnega …

Zgodbo si lahko preberete v tiskani izdaji revije Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×