Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Zdravje & prehranaZgodba: "Rak je bil sporočilo, da sem nekje na poti v življenju...

Zgodba: “Rak je bil sporočilo, da sem nekje na poti v življenju začela izgubljati sebe”

MORDA VAS ZANIMA

Iskriva in simpatična mamica dveh otrok, 33-letna Tina Zanoškar, se je zgodaj v življenju srečala z rakom dojk. Ta ji je odprl oči in našla je izgubljeni del sebe, ki ga je nekoč že poznala. Bolezen je prišla kot opomnik, da zopet prisluhne občutkom in številnim šestim čutom, ki jih imamo ženske. Zbrala je tudi pogum in kemoterapiji rekla ne ter si pomagala na drugačen način.

- Oglas -

zgodba

Tina, pri 31. letih ste zboleli za rakom dojk. Živeli ste zdravo, bili ste ozaveščeni o zdravem načinu življenja, sicer tudi mlada mamica v formi. Kako se je bolezen pri vas sploh pojavila?

Zelo nepričakovano. Sploh zato, ker sem pazila, da sem čim bolj zdravo živela. Niti pomislila nisem, da bi lahko dobila raka dojk. Sem tudi mati dveh otrok in oba sem polno dojila. Hodila sem na različna predavanja o zdravem načinu življenja, kjer sem vedno našla kakšne uporabne informacije, ki sem jih nato delila s svojo mamo, babico, otroki, partnerjem. Večinoma sem razmišljala o tem, kako pomagati drugim. Ko sem slišala kaj uporabnega, sem si rekla »aha, to bi bilo pa dobro za mojo babico, mamo …«. Želela sem poskrbeti za vse, medtem pa sem pozabila nase. A ko je čas, višja sila očitno poskrbi tudi zate. Na enem izmed predavanj sem slišala za termografijo – slikanje notranjih organov – in pomislila sem, da bi bilo super, če bi se na slikanje naročila moja mami. Res se je naročila in hkrati prepričala še mene. Takrat sem si rekla: »Le zakaj bi šla, tako in tako je z menoj vse v redu. Mlada sem. Zdrava mama dveh deklic, v dobri formi.« Zdelo se mi je skoraj nesmiselno, a sem na koncu vseeno šla. Celo tik pred zdajci sem razmišljala, da bi odpovedala. Obravnaval me je zdravnik, ki je bil onkolog. Takoj je vedel, da je nekaj narobe. Povedal mi je, da vidi čudne spremembe na dojkah. Videti je bil zaskrbljen, vendar mi ni povedal nič določenega, le resno mi je svetoval, naj se odpravim k svojemu zdravniku in prosim, naj me pošlje na podrobnejši pregled in slikanje dojk –mamografijo ali ultrazvok. Zaradi njegove reakcije in občutka, ki sem ga imela, sem vedela, da je nekaj resnega …

Zgodbo si lahko preberete v tiskani izdaji revije Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×