Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Dom & energijaEkološki nasvet vsem ljubiteljem kavbojk

Ekološki nasvet vsem ljubiteljem kavbojk

MORDA VAS ZANIMA

Direktor legendarne znamke kavbojk Levi’s je vsem tistim, ki pogosto nosijo kavbojke, svetoval, naj jih nehajo prati v pralnem stroju. Je gospod Bergh resnično tako ekološko naravnan ali se kaj skriva v ozadju?

- Oglas -

Kavbojke in pranje kavbojk

Direktor podjetja Levi Strauss & CO., Chip Bergh, je nekaj časa nazaj izjavil, da kavbojk ni potrebno prati v pralnem stroju. Za piko na i je pokazal svoje kavbojke ter gledalce prepričal, da nosi leto dni stare kavbojke in da jih ni še nikoli opral. Nekateri so se zgrozili, drugi mu ne verjamejo, ekološko naravnano ljudje pa postanemo radovedni: »Gospod Bergh, prosim, povejte kaj več o tem!«

Kako čistimo kavbojke in jeans

Sam priporoča čiščenje jeansa z manjšo krtačo ali gobico s kapljico detergenta. Tako se precej hitro posušijo. Če ravnamo s kavbojkami na tak način, jih lahko nosimo celo življenje, saj se ne uničijo. S tem naredimo veliko tudi za okolje. V skrajnem primeru lahko kavbojke zmrznemo za nekaj ur in jih nato na sobni temperaturi odtajamo. Na ta način naj bi se znebili neprijetnega vonja.

S tem nasvetom se je strinjal tudi oblikovalec Tommy Hilfinger. Pravi, da le redko opere svoje jeans hlače in da jih v pralni boben vrže le po preplesani noči v diskoteki, saj se napijejo znoja in znajo biti tudi polite s pijačo ter malo umazane.

- Oglas -

Zanimiv eksperiment nekega kanadskega študenta Josha Leja je pokazal, da imata velika imena modne industrije popolnoma prav. Svojih kavbojk ni opral petnajst let in dokazal, da na sebi nimajo bakterij, ki bi lahko škodile zdravju, kljub temu da so malce zaudarjale. Nosil jih je vsak drug dan in na koži se mu ni poznalo nič sprememb. Bakteriološko analizo je opravil 13. dan nošenja in na koncu poskusa, torej po petnajstih mesecih. Bris je bil enak.

Tudi sami opazimo, da nam kavbojke najbolje stojijo ravno po parih dneh nošenja, saj se malce omehčajo in povsem prilagodijo naši postavi. To pa ni vse. Temne kavbojke po preveč pranjih zgubljajo svojo barvo, zato moramo biti zelo pozorni pri čiščenju le-teh.

Seveda je pogostost pranja kavbojk vaša odločitev, vseeno pa je dobro vedeti, da ne škodite ne sebi ne okolju s kakšnim pranjem manj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×