Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Ekologija & okoljeKako se znebiti odpadnega olja?

Kako se znebiti odpadnega olja?

MORDA VAS ZANIMA

Prav vsakemu se kdaj zgodi, da si zaželi malo ocvrtega krompirčka ali ocvrtega piščanca. V kuhinji po tem delu vedno ostane precej odpadnega olja, za katerega pogosto ne vemo, kam ga odvreči.

- Oglas -

odpadno olje

Odpadno olje bodisi od cvrtja, bodisi motorno olje iz gospodinjstva velikokrat roma v stranišče ali v umivalnik, kar pa je precej nespametno početje. Tudi tisti, ki ga odvržete v smetnjak, se motite, saj odpadno olje ne sodi niti tja. Kako torej ravnati v taki situaciji?

Kam z odpadnim oljem?

Prevreto olje žal ni biološko razgradljivo in ni niti organsko. Olje plava na vodi in lahko nastanejo tudi več centimetrov debele plasti na vodni gladini. Jasno je, da to okolju škodi v veliki meri. Olja nikakor ne zlivajte na vrtiček, saj bo to zelo osiromašilo rodovitnost zemlje. To pa še ni najhujši scenarij, saj obstaja možnost, da olje pronica do naše podtalnice. Samo en velik kozarec odpadnega olja, ki bi pronical do pitne vode, bi povzročil, da podtalnica ne bi bila več pita.

Kot ste opazili, je ravnanje z odpadnim oljem zelo pomembno za naše okolje. Kaj je najboljša rešitev, da se vaše početje ne sprevrže skorajda v ekološko katastrofo?

- Oglas -

Najbolj primeren način, da se znebite olja, je to, da ga odnesete na ekološki otok v vaši skupnosti. Takega olja na žalost ne bo mogoče reciklirati. Seveda to ne pomeni, da je potrebno vsakič po cvrtju oditi na deponijo, lahko si pomagate z večjo plastenko na balkonu ali na terasi ter jo po napolnitvi odnesete na bližnji ekološki otok. Zanjo bo poskrbelo komunalno podjetje.

Priporočamo vam, da plastenko ovijete v star časopisni papir, da bo vpil odvečne kapljice, nanjo pa napišite oznako, kaj se nahaja v njej, tako bodo strokovnjaki, ki rokujejo z odpadki vedeli, kaj narediti z dotično plastenko.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×