Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Ekologija & okoljeOsnovna življenjska vodila ekološko usmerjenih ljudi

Osnovna življenjska vodila ekološko usmerjenih ljudi

MORDA VAS ZANIMA

Vsak dan lahko prebiramo navodila za bolj ekološko in okolju prijazno življenje. V poplavi informacij včasih potrebujemo kratko obnovo vsebine, ki nas bo rešila zmedenosti in spravil na pravo pot.

- Oglas -

ekologija

Planet lahko pomagamo reševati s sedmimi kratkimi navodili za vsakdanje življenje.

  1. Vzemite si malo časa za razmislek o tem, kaj bi pomagalo vaši bližnji okolici za lepši jutri. Preberite kakšno knjigo, pozanimajte se pri županu ali na krajevni skupnosti, kakšni so cilji v ekološkem sektorju.
  2. Spremenite malenkosti, ki jih počnete vsak dan. Ravno te male stvari so v resnici ogromne. Najlepše pri tej stvari je, da lahko zmanjšate negativen vpliv na okolje brez da posegate v vaš življenjski slog. Primer: ugasnite vodo med pranjem zob; ugašajte radiatorje, ko vas ni doma; ne pretiravajte z uporabo kemičnih čistil, uporabljajte košaro namesto, da vsakič znova kupujete plastične vrečke itd.
  3. Bodite pozorni v kopalnici. Kot smo že omenili, ugasnite vodo med pranjem zob. Potem pa je tu še kup nasvetov, ki bodo poskrbeli za nov lep svet. Že hitra in osvežilna prha bo naredila veliko dobrega v primerjavi s čepenjem pod vročo vodo po dvajset minut na dan. Veste, da porabite kar trikrat več vode za kopel v primerjavi s hitro prho? Za čiščenje uporabljajte domače pripravke in ne kemičnih čistil.
  4. Pomislite, kako varčevati z energijo. Ugasnite luč vsakič, ko zapustite sobo. Navadne žarnice zamenjajte z varčnimi ali LED žarnicami. Izklopite radio in televizijo po nekaj urah, če vas predvajane zadeve ne zanimajo. Ne uporabljajte preveč radiatorjev ali grelcev, raje si oblecite dodaten pulover. V službo se odpravite s kolesom ali javnim prevozom.
  5. Ugotovite, katere izdelke lahko porabite večkrat in katere je potrebno zavreči. Veliko izdelkov ima embalažo, ki je ni potrebno zavreči, temveč se uporabi za kakšen drug namen. Ena izmed takih stvari je plastična vrečka. Če nimate košare, se odpravite v trgovino s staro vrečko. Obleke lahko razrežete, odrežete kakšen rokav, ali pa jih podarite prijateljem oziroma v dobrodelne namene. Odpadne kose ločujte. Saj veste, da se lahko iz plastike ustvari nova plastika in iz časopisnega papirja nov časopis, kajne? Organske odpadke zbirajte v kompost. Ko na tleh vidite odpadek, poberite ga in odnesite v bližnji koš za smeti.
  6. Posadite drevo. Ne samo, da boste prispevali k večji dozi svežega kisika v okolici, postali boste zelo ponosni nanj, ko boste spremljali njegovo rast.
  7. V svoje početje vključite družino in prijatelje. Spodbujanje ozaveščenosti o problemih našega okolja je pomembna predvsem pri najmlajših.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×