Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.

Aplikacija za domačo uporabo za zgodnje odkrivanje nevroloških motenj

Kalifornijski raziskovalci so razvili aplikacijo, namenjeno odkrivanju nevroloških obolenj, ki jo lahko uporablja praktično kdor koli.

Pomanjkanje spanja vpliva na to, kako vidimo druge – in to dobesedno!

Pomanjkanje spanja lahko povsem dobesedno vpliva na to, kako vidimo druge. Obrazno mimiko, ki bi jo sicer dojemali kot pozitivno oziroma vsaj nevtralno, vidimo kot sovražno, posledično pa je sovražen tudi naš odziv.
Zdravje & prehranaLasje nam veliko povedo o zdravstvenem stanju

Lasje nam veliko povedo o zdravstvenem stanju

MORDA VAS ZANIMA

Srčni infarkt je mogoče napovedati že mesece, preden se zgodi, na to vas opozorijo vaši lasje.

- Oglas -

Naše telo nam vedno, kadar je kaj narobe, pošilja signale, včasih celo več mesecev preden se kaj zgodi.

Obstaja veliko bolezni, ki se odražajo tudi s spremembami na vaših laseh. Če imate npr. v laseh visoko raven stresnega hormona (kortizola), pri vas obstaja precejšnja možnost, da vas bo v prihodnjih mesecih doletel srčni infarkt.

Lasje in infarkt

Stres je povzročitelj srčnega infarkta

Skupina kanadskih raziskovalcev se je ukvarjala s povezavo stresa na delovnem mestu in težav v zakonskih zvezah s tveganjem za bolezni srca in ožilja. Ugotovili so, da povečana raven stresa lahko povzroči težave s srcem, s pomočjo analize naših las pa lahko čas, ko bodo težave nastopile, precej natančno napovemo.

- Oglas -

Navadno se raven kortizola meri z analizo krvi, urina in sline, vendar pa po mnenju profesorjev Stana Van Minda in Gideona Korana in univerze Western Ontario te analize pokažejo samo raven kortizola v tistem hipu, ničesar pa nam ne povejo o obdobju pred tem. Z lasmi pa je drugače.

V laseh informacije o našem preteklem zdravstvenem stanju

Lasje povprečno zrastejo za en centimeter v enem mesecu, kar pomeni, da 12 cm dolg pramen las v sebi skriva precej natančne informacije o tem, kaj se je z nami dogajalo v preteklem letu. Trditev temelji na študiji, ki se je ukvarjala s primerjavo vzorcev las 56 ljudi, ki so doživeli srčni napad in tistimi, ki srčnega napada niso doživeli. Rezultati so pokazali, da bi se dalo z rednim analiziranjem naših las srčni napad precej natančno predvideti in s pravočasnim ukrepanjem morda celo preprečiti.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×