Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.
Zdravje & prehranaPreženite zgago s preprostim trikom

Preženite zgago s preprostim trikom

MORDA VAS ZANIMA

Imate težave z želodčno kislino, zaradi česar vas peče zgaga? Poskusite s tem preprostim a učinkovitim domačim receptom in vaše težave bodo izginile.

- Oglas -

Zgaga - refluks

Gastroezofagealni refluks

GERB ali gastroezofagealni refluks je čezmerno zatekanje želodčne kisline iz želodca v požiralnik, kar povzroča zgago. Gre za pekoč občutek v grlu ali za prsnico, ki je precej moteč, prizadene pa priblino tretjino ljudi po vsem svetu. Zgaga je tako posledica življenjskega sloga (določene prehrane) kot tudi ohlapnosti mišice zapiralke med želodcem in požiralnikom.

Izogibajte se določenim živilom

Poleg zgage se lahko pojavijo tudi drugi simptomi, npr. težave s požiranjem, kašelj ter piskanje in bolečine v prsnem košu. Simptomi se v največji meri pojavljajo ponoči, ko gremo spat. Če imate težave z gastroezofagealnim refluksom, morate v svoje življenje vnesti nekaj sprememb, da se boste počutili bolje. Če ste preobilni, bi bilo za vas dobro, da izgubite nekaj kilogramov, izogibajte se živilom, ki povzročajo zgago, poleg tega jejte več manjših obrokov na dan. Živila, ki povzročajo zgago, so predvsem čokolada in kava, citrusi, paradižnik, meta, mastna hrana, sveža čebula in česen. Tudi pitje alkohola in kajenje se odsvetuje.

Ta recept vam bo pomagal pri blaženju simptomov zgage.

- Oglas -

Potrebujemo:

  • 1 krompir,
  • 1 jabolko.

Krompir olupimo zmeljemo in s pomočjo gaze iz njega iztisnemo krompirjev sok. Enako naredimo z jabolkom. Če imamo doma sokovnik, sok iz jabolka in krompirja iztisnemo z njegovo pomočjo. Mešanico krompirjevega in jabolčnega soka pijemo dvakrat na dan, in sicer eno uro pred obrokom. Sok uživamo, dokler problemi z zgago ne minejo. Pripravljamo vsak dan svežega.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×