Zdravje & prehranaPreženite zgago s preprostim trikom

Preženite zgago s preprostim trikom

MORDA VAS ZANIMA

Imate težave z želodčno kislino, zaradi česar vas peče zgaga? Poskusite s tem preprostim a učinkovitim domačim receptom in vaše težave bodo izginile.

- Oglas -

Zgaga - refluks

Gastroezofagealni refluks

GERB ali gastroezofagealni refluks je čezmerno zatekanje želodčne kisline iz želodca v požiralnik, kar povzroča zgago. Gre za pekoč občutek v grlu ali za prsnico, ki je precej moteč, prizadene pa priblino tretjino ljudi po vsem svetu. Zgaga je tako posledica življenjskega sloga (določene prehrane) kot tudi ohlapnosti mišice zapiralke med želodcem in požiralnikom.

Izogibajte se določenim živilom

Poleg zgage se lahko pojavijo tudi drugi simptomi, npr. težave s požiranjem, kašelj ter piskanje in bolečine v prsnem košu. Simptomi se v največji meri pojavljajo ponoči, ko gremo spat. Če imate težave z gastroezofagealnim refluksom, morate v svoje življenje vnesti nekaj sprememb, da se boste počutili bolje. Če ste preobilni, bi bilo za vas dobro, da izgubite nekaj kilogramov, izogibajte se živilom, ki povzročajo zgago, poleg tega jejte več manjših obrokov na dan. Živila, ki povzročajo zgago, so predvsem čokolada in kava, citrusi, paradižnik, meta, mastna hrana, sveža čebula in česen. Tudi pitje alkohola in kajenje se odsvetuje.

Ta recept vam bo pomagal pri blaženju simptomov zgage.

- Oglas -

Potrebujemo:

  • 1 krompir,
  • 1 jabolko.

Krompir olupimo zmeljemo in s pomočjo gaze iz njega iztisnemo krompirjev sok. Enako naredimo z jabolkom. Če imamo doma sokovnik, sok iz jabolka in krompirja iztisnemo z njegovo pomočjo. Mešanico krompirjevega in jabolčnega soka pijemo dvakrat na dan, in sicer eno uro pred obrokom. Sok uživamo, dokler problemi z zgago ne minejo. Pripravljamo vsak dan svežega.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×