DomovRubrikeOglasiZelišča, ki blažijo alergije

Zelišča, ki blažijo alergije

Ljudje se danes vse pogosteje srečujemo z alergijami. Vzroki zanje lahko tičijo tudi v stresnem načinu življenja in obremenitvi telesa s strupenimi snovmi. Alergijo povzročajo alergeni, med katerimi so dobro poznani pelodi, hišni prah in različne vrste hrane. Za večino ljudi so neškodljivi, nekateri, pravimo jim alergiki, pa razvijejo imunski odziv.

Najpogostejša alergija je seneni nahod, ki ga povzročajo pelodi: cvetni prah trav, cvetlic, drevja. Zanj so značilni močno siljenje h kihanju, izcedek iz nosu, rdeče in pekoče oči, solzenje in srbenje oči, težave z dihanjem. Spremljajo ga glavobol, rahlo povišana temperatura in splošno slabo počutje, ki lahko zelo vpliva na naše vsakdanje življenje. Taki ljudje naj se izogibajo cvetočim travam in drevjem.

Kako ublažiti alergijske reakcije in recepte za pripravke smo za vas pripravili v majski izdaji revije Bodi eko.

Bodi eko revija maj 2021
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×