0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVam primanjkuje magnezija? Popravite stanje s prehrano

Vam primanjkuje magnezija? Popravite stanje s prehrano

MORDA VAS ZANIMA

Magnezij je eden izmed  izjemno pomembnih mineralov, ki spodbuja presnovne procese v našem telesu. Pomanjkanje magnezija lahko ima za posledico glavobole, utrujenost, omotičnost, zaspanost, živčnost, vrtoglavico ter bolečine v mišicah in mišične krče. Dolgotrajno pomanjkanje magnezija je lahko škodljivo, saj začne telo primanjkljaj magnezija črpati iz kosti. Preverite, kako lahko sami poskrbite, da boste s prehrano dobili dovolj magnezija.

- Oglas -

Vzroki za pomanjkanje magnezija

Višji vnos magnezija je priporočljiv za aktivne športnike in nosečnice ter tiste, ki so bolj pogosto podvrženi stresu. Strokovnjaki ugotavljajo, da je danes vnos magnezija v človeško telo zaradi slabih prehranskih navad, kot so prehranjevanje z industrijsko pripravljeno hrano, pretiravanje z alkoholom, maščobami in s sladkorjem,  s prehrano veliko manjši kot nekoč. Pomanjkanje magnezija lahko zasledimo tudi na območjih, kjer so tla revna z magnezijem. Magnezija vam lahko primanjkuje tudi v primeru, če trpite za katero od kroničnih bolezni, kot so bolezni ščitnice, ledvic ali vnetne črevesne bolezni. Simptomi pomanjkanja se lahko odrazijo kot mišični krči, mravljinčenje, pomanjkanje apetita, zaprtje, krhki nohti in celo kot nespečnost.

Začnite dan z obogatenim zajtrkom

Tudi s pravilno prehrano lahko dosežete, da bodo ravni magnezija v vašem telesu uravnotežene. Dan začnite z zajtrkom, ki bo vseboval zadostno količino magnezija. Skodelica ovsenih kosmičev ima približno 47 mg magnezija. Dodajte jim cimet in jih začinite z mandljevim maslom ali nekaj mandlji, ki prav tako vsebujejo precejšno količino tega nepogrešljivega minerala.  Namesto s kravjim mlekom kosmiče prelijte z rastlinskim napitkom po izbiri.  Za dopoldansko ali popoldansko malico pa si pripravite smuti, ki bo vaše telo prav tako oskrbel z magnezijem.  Zmiksajte skodelico navadnega jogurta s srednje veliko banano in skodelico špinače. Večkrat si pripravite tudi veliko zeleno solato, saj je v zeleno listnati zelenjavi visoka količina magnezija.  Živila, ki vsebujejo veliko magnezija in jih bolj pogosto vključite na svoj jedilnik, če opazite znake pomanjkanja, so: zeleno listnata zelenjava, alge, koruza, banane, borovnice,  maline, avokado, gobe, soja, arašidi, orehi, lešniki, rjavi riž, oves.

.

NAJNOVEJŠE