0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaUstavimo nespečnost

Ustavimo nespečnost

MORDA VAS ZANIMA

Nespečnost je težava, ki prizadene marsikoga med nami. Gre za motnje spanja, bodisi za težave na začetku spanja, ko nikakor ne moremo zaspati, ali pa za prebujanje med spanjem. Zbujamo se prezgodaj in neprespani, z nespečnostjo pa se vsaj enkrat v življenju sreča vsaj polovica vseh ljudi. Trajanje je odvisno od človeka do človeka, pa tudi od življenjske situacije in vzroka nespečnosti. Tako je lahko bodisi prehodnega značaja in traja nekaj dni, lahko pa postane kronična težava in pusti neprijetne posledice na našem zdravju. Možnih povzročiteljev je več, lahko se pojavi kot posledica bolezni, kot stranski učinek jemanja nekaterih zdravil, pri spremembah ritma spanja, npr. ob nočnem delu, je pa tudi redni spremljevalec anksioznih in depresivnih motenj.

- Oglas -

Nespečnost čaj

Zdravljenje nespečnosti

Po tem, ko zdravnik postavi diagnozo, nam lahko predpiše uspavala, ki delujejo na možgane in povzročijo zaspanost. Problem pri uspavalih je, da povzročajo odvisnost, zato ni priporočljivo jemanje več kot nekaj tednov, poleg tega pa imajo uspavala tudi precej stranskih učinkov. V nekaterih primerih se nespečnost zdravi tudi z antidepresivi, vendar pa je najbolj pomembno, da ponovno vzpostavimo rutino, ki nas bo pripeljala do spanja v rednih intervalih in ob istih urah. Zdravljenje nespečnosti je nujno, saj lahko privede do resnejših zdravstvenih težav, od glavobola do motenj koncentracije in celo težav z dihanjem. Poskusite s pomirjevalnim čajem, ki na nas deluje blagodejno in nam pomaga, da se zazibljemo v spanec.

Potrebujemo:

- Oglas -

Po eno žličko vseh naštetih posušenih zelišč kuhamo 3 minute v 1/2 litra vrele vode in spijemo eno skodelico pred večerjo, drugo pa pred spanjem. Poleg tega redno telovadite, se izogibajte kofeina, odpovejte se dremežu čez dan, pozorni pa bodite tudi na temperaturo zraka v spalnici, kjer naj ne bo ne prevroče ne premrzlo, in pa na kvalitetno vzmetnico – tudi ta pripomore h kvaliteti spanja.

.

NAJNOVEJŠE