Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Zdravje & prehranaUstavimo nespečnost

Ustavimo nespečnost

MORDA VAS ZANIMA

Nespečnost je težava, ki prizadene marsikoga med nami. Gre za motnje spanja, bodisi za težave na začetku spanja, ko nikakor ne moremo zaspati, ali pa za prebujanje med spanjem. Zbujamo se prezgodaj in neprespani, z nespečnostjo pa se vsaj enkrat v življenju sreča vsaj polovica vseh ljudi. Trajanje je odvisno od človeka do človeka, pa tudi od življenjske situacije in vzroka nespečnosti. Tako je lahko bodisi prehodnega značaja in traja nekaj dni, lahko pa postane kronična težava in pusti neprijetne posledice na našem zdravju. Možnih povzročiteljev je več, lahko se pojavi kot posledica bolezni, kot stranski učinek jemanja nekaterih zdravil, pri spremembah ritma spanja, npr. ob nočnem delu, je pa tudi redni spremljevalec anksioznih in depresivnih motenj.

- Oglas -

Nespečnost čaj

Zdravljenje nespečnosti

Po tem, ko zdravnik postavi diagnozo, nam lahko predpiše uspavala, ki delujejo na možgane in povzročijo zaspanost. Problem pri uspavalih je, da povzročajo odvisnost, zato ni priporočljivo jemanje več kot nekaj tednov, poleg tega pa imajo uspavala tudi precej stranskih učinkov. V nekaterih primerih se nespečnost zdravi tudi z antidepresivi, vendar pa je najbolj pomembno, da ponovno vzpostavimo rutino, ki nas bo pripeljala do spanja v rednih intervalih in ob istih urah. Zdravljenje nespečnosti je nujno, saj lahko privede do resnejših zdravstvenih težav, od glavobola do motenj koncentracije in celo težav z dihanjem. Poskusite s pomirjevalnim čajem, ki na nas deluje blagodejno in nam pomaga, da se zazibljemo v spanec.

Potrebujemo:

Po eno žličko vseh naštetih posušenih zelišč kuhamo 3 minute v 1/2 litra vrele vode in spijemo eno skodelico pred večerjo, drugo pa pred spanjem. Poleg tega redno telovadite, se izogibajte kofeina, odpovejte se dremežu čez dan, pozorni pa bodite tudi na temperaturo zraka v spalnici, kjer naj ne bo ne prevroče ne premrzlo, in pa na kvalitetno vzmetnico – tudi ta pripomore h kvaliteti spanja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×