Ekologija & OkoljeAli je Bill Gates povezan s trenutno epidemijo virusa Zika?

Ali je Bill Gates povezan s trenutno epidemijo virusa Zika?

MORDA VAS ZANIMA

Zadnja odkritja, ki se nanašajo na virus Zika, vključujejo gensko spremenjene komarje, ki so plod projekta, ki ga financira fundacija Billa in Melinde Gates. Gre za eksperiment, pri katerem lahko pride do hitrega širjenja včasih redke bolezni, ki bi se v prihodnje lahko razširila po vsem svetu.

- Oglas -

Bill Gates in Zika virus

Slovenski znanstveniki so nedavno kot prvi na svetu dokazali povezavo virusa Zika z okvaro možganov novorojenčkov oziroma mikrocefalijo. Sam virus za odrasle in otroke ni nevaren, pri nosečnicah pa lahko povzroči okvaro ploda. Brazilija je trenutno označena za »epicenter« izbruha virusa Zika, z več kot milijon zabeleženimi primeri okužbe. Pred letom 2015 so na leto našteli povprečno 150 primerov okvare, samo lani pa so po podatkih brazilskega ministrstva za zdravje zabeležili preko 3.500 primerov.

Morda ne po naključju, ampak Brazilija je tudi prostor, kjer se je projekt gensko spremenjenih komarjev izvajal in vključuje iste komarje, ki naj bi bili odgovorni za širjenje virusa.

Dogodki, ki so pripeljali do širitve virusa

Virus Zika, ki je bil odkrit v 18 od 26 zveznih držav Brazilije, se prenaša s komarjem »Aede aegypti«. Splošno gensko spremenjena oblika komarja je bila razvita s strani britanskega biotehnološkega podjetja Oxitec.

- Oglas -

Gensko spremenjeni komarji so bili izpuščeni v naravo kot sredstvo za boj proti mrzlici, rumeni mrzlici in virusu Zika. Znanstveniki so opozarjali, da je nad študijo premajhna kontrola. Tako se ni dalo zagotovili, da komarji, spuščeni v divjino, ne bodo ravno tisti, ki bodo na koncu širili nevarno bolezen. Torej, če povzamemo, ti gensko spremenjeni komarji so lahko vzrok nekontrolirane širitve virusa Zika v Braziliji in ostalih delih južne in srednje Amerike.

Oprijemljivih dokazov, da bi projekt gensko spremenjenih komarjev Billa in Melinde Gates povzročil širjenje Zika virusa, zaenkrat še ni, je pa teorija vsekakor vredna temeljite pozornosti.

Virus Zika

Je šlo za nesrečo?

Navsezadnje se je projekt nanašal na površno znanost. Gensko spremenjeni naj bi bili samo moški komarji, tako da bi njihova zaplojena ličinka pred rojstvom poginila.

Ena izmed analiziranih mutacij komarjev v Juazeiru proizvaja ličinke, ki umrejo v odsotnosti antibiotikov, in naj bi pomagali uničiti populacijo divjih komarjev. Problem se pojavi, ko življenje vseeno najde svojo pot, saj 3 do 4% ličink preživi kljub odsotnosti antibiotika in se reproducira naprej ter bi tako lahko popolnoma nadomestila celotno populacijo divjih komarjev.

Še dodaten dokaz, da ti komarji lahko preživijo, pa je ta, da nekateri viri navajajo, da so bile predhodne ocene, da lahko tudi do 15% komarjev iz projekta preživi, saj je antibiotik komarjem dostopen tudi v naravi. Zdi se, kot da se je Oxitec, ki je razvil gensko spremenjene komarje, tega zavedal.

Saga o zaroti proti človeštvu se nadaljuje

Ni težko videti, kako se Zika virus ujema z načrtom depopulacije Billa Gatesa, o katerem je sam večkrat spregovoril na javnih prireditvah. Ne samo, da se dojenčki rodijo z deformirano glavo in posledično manjšimi možgani, kar privede do zdravstvenih in vedenjskih težav celo življenje, prav tako so nekatere države v Latinski Ameriki celo pozvale ženske, da naj v naslednjih dveh letih nimajo otrok. Naključje?

- Oglas -

Gensko spremenjeni komarji se še vedno uporabljajo v boju proti nadaljnjemu širjenju virusa Zika, cepiva pa zaenkrat tudi še ni na vidiku …

Preberite si tudi: Bill Gates & Monsanto: Korporacijski prevzem globalnega kmetijstva

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×