0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

StrokovnjakiAlja Dimic, prehranaTežave z mehurjem - pogosto hodim na stranišče

Težave z mehurjem – pogosto hodim na stranišče

MORDA VAS ZANIMA

Pozdravljeni!
Stara sem 24 let, problem pa imam z mehurjem. Na stranišče hodim namreč zelo pogosto, včasih celo 3- do 4-krat v roku 30 min. Svoji zdravnici sem za to povedala že pred dvema letoma, nakar me je poslala v laboratorij na pregled urina, ker ta analiza ni pokazala nič nenavadnega, sem šla še na pregled krvi, ki pa tudi ni nič pokazal. Nato sem šla na ultrazvok mehurja, ki seveda spet ni pokazal nič nenavadnega, zdravnik, ki ga je izvajal, pa je rekel, da imam verjetno pač občutljiv mehur in da ni nič narobe. Vendar me to še vedno skrbi, še posebej zato, ker pogosto uriniranje zadnje čase spremlja tudi pekoča bolečina v predelu mehurja/nožnice. Probleme pa imam zadnje čase vse bolj tudi s hemoroidi. Redno pijem vodo, do 2 litra na dan, ali čaj z medom in limono (predvsem pozimi), sladkih sokov in ostalih gaziranih pijač pa načeloma ne pijem. Poskušam se prehranjevati čim bolj zdravo, vendar mi to ne uspe vedno.
Vnaprej hvala za odgovor!
Lep pozdrav, Ana

- Oglas -

vnetje mehurja

Pozdravljeni, Ana!
Eden od razlogov za pogosto uriniranje je vnetje sečnice. Okužba sečil je bakterijsko vnetje, ki se pojavi, ko bakterije napadejo sečni sistem. Bakterije se razmnožujejo v celotnem sečilnem sistemu, ki zajema mehur, sečevod, ledvice in maternico. Če okužbe ne zdravimo pravočasno, se lahko razširi na ledvice, pljuča in vse ostale organe.

Nezdravljene okužbe so vzrok, da se bakterije pospešeno razmnožujejo in povzročajo hude simptome, med njimi tudi hemoroide, kisli refluks, napenjanje, vetrove, slabost, drisko, zaprtje, želodčne krče, prebavne motnje, spahovanje po jedi, sluz v blatu, srbenje anusa, akne, nečisto kožo, težave z nohti in lasmi, napihnjenost, težave s hormoni, simptome, podobnih gripi, vnetje sinusov, astmo …

- Oglas -

Vzrok razmnoževanja toksičnih bakterij je zakisano okolje, v katerem se bakterije odlično počutijo ter prehajajo v krvni obtok in se širijo po našem telesu. Pri vseh okužbah in boleznih je pH našega organizma prekisel, kar pri nas tudi preverimo z merjenjem pufrov iz sline. Prav tako se prav pri vsakomur izkaže prerazmnožena zelo dobro poznana glivica kandida (merjeno iz sline).

Edini način, da si pomagamo, je »pomoritev« prerazširjenih bakterij in razkisanje organizma. To je edini način, kako se boste dolgoročno rešili težav (antibiotiki pomorijo le simptome bolezni, vendar se bakterije z antibiotiki in drugimi zdravili le še bolj množijo).

Zakisanost telesa je zastajanje strupov v celicah, tkivih in v vseh naših organih, ki nastanejo zaradi vrenja nepravilne prehrane, stresa ter uporabe zdravil, antibiotikov in kontracepcijskih tablet. Ko se telo prenasiči s kislinami, to povzroča številne (oz. vse) bolezni. Prav kislost telesa je tista, ki omogoča virusom, bakterijam in glivam, da se nemoteno množijo in da pričnejo povzročati zdravstvene težave. ACIDOZA oz. ZAKISANOST je stanje prevelikih količin odpadnih kislin v telesu, ki nastajajo v tkivih in so glavni vzrok za nastanek vseh bolezni v telesu.

Za vzdrževanje stalnega kislinsko-bazičnega ravnotežja se mora višek kislin, ki nastane z dnevno zaužito prehrano, izločiti iz telesa.
Priporočam vam prilagojeno terapijo za zakisanost oz. razstrupljanje:

 • S spodbujanjem jeter in odplakovanjem strupov iz telesa
 • spodbujanjem izločanja toksinov skozi črevesje, ledvice in kožo
 • izboljšanjem krvnega obtoka
 • z oskrbo telesa z zdravimi hranili

10 načinov za pomoč telesu pri razstrupljanju:

 1. Jejte veliko vlaknin in ekološko pridelane zelenjave ter si stiskajte zelene sokove.
 2. Zaščitite jetra z zelišči – regratove korenine, kopriva, repinec, ovsena limonada iz divjega ovsa, mleko osata, bazični prah, zeleni čaj.
 3. Uživajte dodatek vitamina C, najbolje prah camu camuja.
 4. Pijte vsaj dva litra vode na dan.
 5. Dnevno gibanje in sproščanje (joga, meditacija, hoja …).
 6. Hidroterapija – najprej se stuširajte z zelo toplim tušem, nato s hladnim in to trikrat ponovite. Nato pojdite za 30 minut v posteljo.
 7. Pojdite v savno.
 8. Ne pozabite na ajurvedsko zelišče detox, ki je skupek ajurvedskih zelišč, primeren za vse, ki se želite razstrupiti.
 9. Napotkov se držite vsaj 6 mesecev in zagotovo se boste rešili nakopičenih bakterij, ki vam povzročajo nemalo problemov.
 10. Seveda morate iz prehrane popolnoma črtati vse vnaprej pripravljene izdelke, žita z glutenom in prečiščene žitarice, sladko sadje, nasičene maščobe, vse sladkorje, alkohol, nikotin in kofein. Ne uživajte mleka in mlečnih izdelkov.

Hemoroidi so eden izmed glavnih pokazateljev slabega delovanja naših jeter.

- Oglas -

Če hemeroide že imate, si pomagajte z zeliščnimi pripravki:

 • Če hemeroidi niso krvavi, olupite strok česna, ga na eni strani nekajkrat zarežite in ga vstavite v anus.
 • Pripravite si obkladke iz tinkture švedske grenčice ali divjega kostanja.
 • Predel zadnjika si namažite z ognjičevim mazilom in kokosovo maščobo.
 • Za umivanje uporabljajte mlačno vodo.

Želim vam vse dobro,
Alja

.

NAJNOVEJŠE