Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaŠtirje koraki do bolj zdrave prehrane

Štirje koraki do bolj zdrave prehrane

MORDA VAS ZANIMA

Zdrava prehrana je pomembna, vendar je danes težko vedeti, kaj dejansko užijemo, še manj pa vemo od kod je hrana pravzaprav prišla. Zato je potrebno vložiti malce več truda v to, kar pojemo, če želimo ostati zdravi.

1) Jejte surovo in čim bolj svežo hrano namesto predelane

- Oglas -

Pod takšno hrano sodi sadje, zelenjava, žitarice, … sveža hrana, ki ni bila predelana. Nepredelana hrana nudi hranilne snovi v njihovi najbolj naravni obliki, ker le na takšen način varujejo telo pred boleznimi. S tem pa boste tudi naredili uslugo okolju, saj boste znižali stopnjo emisij, ki bi se spustila v ozračje pri sami proizvodnji prehrane. Poleg tega pa boste tudi prihranili pri denarju.

2) Opustite vašo sladkorno razvado

Sladkim užitkom se je težko izogniti, saj na dan zaužijemo več sladkorja, kot si mislimo. Sladkor danes najdemo povsod – v kavi, kruhu, hitri hrani, prigrizkih, … Telo tako dobi dnevno preveč sladkorja. Stranski učinki pa so poleg očitnega (debelosti) še sladkorna bolezen, bolezni srca ter ožilja, artritis, imunosupresija ter pomanjkanje vitaminov in mineralov. Zato sladkarije raje nadomestite z hrano, ki je naravno sladka (hruške, cimet, jabolka, med, javorjev sirup …). Seveda pa je tudi nekaterim naštetim izdelkom lahko dodan sladkor (med, javorjev sirup) in razni dodatki, zato se prej prepričajte in preverite embalažo in poreklo.

3) Jejte manj mesa

Nekoč je bilo meso pojmovano kot luksuzna dobrina. Proteini in maščoba, ki jih najdemo v mesu antilope so človeka nasitili za več dni! Zato so zgodnji ljudje razvili instinkt, da so pojedli čim več mesa takrat, ko so ga imeli pri roki.
Danes pa imamo mesa še preveč, tisti instinkt pa je še vedno prisoten. Zato je povpraševanje po mesu vedno višje, kar pa povzroča nevarnost našemu zdravju ter planetu.
Dnevno uživanje mesa lahko povzroči več težav: od debelosti, do diabetesa, bolezni srca ter rakavega obolenja.
Sama proizvodnja mesa pa ima tudi ogromne posledice za okolje, saj ogromne tovarne porabijo veliko količino energije, mnogokrat onesnažujejo tudi reke, prav tako pa dvigujejo tudi povpraševanje po koruzi, soji ter drugih žitaricah.
Zato poskusite zmanjšati vaše potrebe po mesu in s tem izboljšajte svoje zdravje, planet, ob enem pa boste tudi prihranili nekaj evrov.

4) Jejte organsko

Res je, da je ekološko pridelana hrana včasih malce dražja, vendar pa je tudi toliko bolj zdrava, saj vsebuje veliko vitaminov in je brez aditivov. Ob enem pa boste s tem podprli tudi manjše lokalne kmetije, saj takšno hrano večinoma pridelujejo lokalni kmetje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×