Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Vrt & VrtnarjenjeReciklirajte stare palete

Reciklirajte stare palete

MORDA VAS ZANIMA

Je že res, da izgledajo tisti plastični komposterji privlačno na vašem vrtu, vendar pa niso dobri ne za sam kompost, ker ne prepuščajo zraka in ne za okolje.

- Oglas -

Seveda ni potrebno posebej poudarjati tega, da je seveda sama izdelava takšnih kompostnikov okolju škodljiva, na svetu pa je tako ali tako že preveč plastike. Zato je bolje izdelati kompostnik iz odvečnega lesa, pri čemer pa se palete še najbolje obnesejo.

Za takšen podvig boste potrebovali štiri palete enake velikosti. Enostavno postavite tri palete na njihove stranice in jih na robovih spojite. Za sprednji del pa četrto paleto razžagajte na polovico in to polovico spojite z ostalimi tremi paletami. To vam bo omogočilo, da boste lahko z lopato enostavno pobrali kompost. Sedaj pa vaš kompost potrebuje še toploto. Zato vzemite tanko folijo in jo pribijte na notranjo stran kompostnika. Polovico palete, ki vam je ostala, pa porabite za obtežitev komposta.

Prejšnji članekŠtirje koraki do bolj zdrave prehrane
Naslednji članekČokolada

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×