Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaHujšanje in presnova

Hujšanje in presnova

MORDA VAS ZANIMA

Skrivnost do uspešne diete in ohranjanje željene teže je zdrava presnova. Pri tem pa nam pomaga doseči željene cilje pravilna in zdrava prehrana.

- Oglas -

Dobro se je držati naslednjih napotkov, ki bodo pomagali pognati vaš metabolizem:

  1. Uživajte termogenično hrano vsak dan: To je hrana, katera z naravnimi lastnostmi uničevanja maščobe lahko pripomore k željenemu rezultatu. Med takšno hrano spada: ingver, gorčična semena, kumina semena, cimet, zeleni čaj, pekoča paprika, citrusi, jabolčni kis ter rdeča paprika.
  2. Hrano, katero zaužijete dobro prežvečite: S tem pomagate celicam, da izkoristijo hranilne snovi v hrani. Priporočeno je tudi, da spijete malo kisa pred vsakim obedom, pravilno dihate med žvečenjem, ter da obedujete v sproščeni atmosferi.
  3. Pijte zeleni čaj: Skodelica zelenega čaja na dan pripomore k naravnemu viru energije, katero telo potrebuje. Študije pa so pokazale tudi, da kateini, ki se nahajajo v zelenem čaju pripomorejo k uničevanju maščobe.
  4. Poizkusite ločevalno dieto. Ta poleg hujšanja pomaga tudi očistiti telo strupov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×