0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana9 razlogov zakaj piti zeleni čaj

9 razlogov zakaj piti zeleni čaj

MORDA VAS ZANIMA

Ste se že kdaj vprašali zakaj je toliko govora o zelenem čaju? Sedaj lahko izveste zakaj je ta čaj tako opevana vrsta pijače. Redno pitje zelenega čaja bi naj imelo zdravilne učinke, saj vsebuje ti. epigallocatechin gallate ali EGCG.

  1. Zeleni čaj je ti. super zeliščno zdravilo proti maščobi. Aktivna sestavina EGCG namreč povečuje hitrost topljenja maščob.
  2. Zeleni čaj najprej “napade“ maščobo okoli trebuha, saj pospeši izgubo maščobe okoli trebuha za kar neverjetnih 77%!
  3. Zeleni čaj stabilizira energijo z balansiranjem nivoja sladkorja v krvi. EGCG tako izboljša uporabo inzulina v telesu in s tem posledično prepreči tudi željo po nezdravi prehrani.
  4. Raziskave so prav tako pokazale, da zeleni čaj pomaga pri zmanjšanju tveganja pljučnega raka.
  5. Prav tako zeleni čaj pomaga preprečevati nastajanje rakavega obolenja na črevesju.
  6. V raziskava je prav tako moč zaslediti, da zeleni čaj dobesedno ubija rakave celice na prostati.
  7. Zeleni čaj je prav tako odličen za preprečevanje poškodb kože in gubanja le-te. EGCG bi naj bil 200-krat bolj močan kot vitamin E pri uničevanju prostih radikalov, ki uničujejo in starajo kožo-
  8. Antioksidanti v zelenem čaju pomagajo uničevati proste radikale, zato ne vpliva ugodno le na kožne celice, ampak pomaga tudi pri preprečevanju srtritisa, diabetisa ter rakavega obolenja.
  9. Zeleni čaj je dobrega okusa. Morda se vam ne bo že takoj na začetku zdel okusen, vendar pa obstaja na trgu ogromno različnih okusov zelenega čaja. Zato ni več izgovora zakaj ne bi uživali tega naravnega eliksirja.
.

NAJNOVEJŠE