Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Zdravje & prehrana9 razlogov zakaj piti zeleni čaj

9 razlogov zakaj piti zeleni čaj

MORDA VAS ZANIMA

Ste se že kdaj vprašali zakaj je toliko govora o zelenem čaju? Sedaj lahko izveste zakaj je ta čaj tako opevana vrsta pijače. Redno pitje zelenega čaja bi naj imelo zdravilne učinke, saj vsebuje ti. epigallocatechin gallate ali EGCG.

  1. Zeleni čaj je ti. super zeliščno zdravilo proti maščobi. Aktivna sestavina EGCG namreč povečuje hitrost topljenja maščob.
  2. Zeleni čaj najprej “napade“ maščobo okoli trebuha, saj pospeši izgubo maščobe okoli trebuha za kar neverjetnih 77%!
  3. Zeleni čaj stabilizira energijo z balansiranjem nivoja sladkorja v krvi. EGCG tako izboljša uporabo inzulina v telesu in s tem posledično prepreči tudi željo po nezdravi prehrani.
  4. Raziskave so prav tako pokazale, da zeleni čaj pomaga pri zmanjšanju tveganja pljučnega raka.
  5. Prav tako zeleni čaj pomaga preprečevati nastajanje rakavega obolenja na črevesju.
  6. V raziskava je prav tako moč zaslediti, da zeleni čaj dobesedno ubija rakave celice na prostati.
  7. Zeleni čaj je prav tako odličen za preprečevanje poškodb kože in gubanja le-te. EGCG bi naj bil 200-krat bolj močan kot vitamin E pri uničevanju prostih radikalov, ki uničujejo in starajo kožo-
  8. Antioksidanti v zelenem čaju pomagajo uničevati proste radikale, zato ne vpliva ugodno le na kožne celice, ampak pomaga tudi pri preprečevanju srtritisa, diabetisa ter rakavega obolenja.
  9. Zeleni čaj je dobrega okusa. Morda se vam ne bo že takoj na začetku zdel okusen, vendar pa obstaja na trgu ogromno različnih okusov zelenega čaja. Zato ni več izgovora zakaj ne bi uživali tega naravnega eliksirja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×