0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaNaredite svojo naravno mešanico proti komarjem!

Naredite svojo naravno mešanico proti komarjem!

MORDA VAS ZANIMA

Poletje se približuje in z njim tudi vse počitniške radosti. To je čas, ko se človek želi sprostiti, zabavati, športno udejstvovati in se povezati z naravo –  ne pa tudi s komarji!

- Oglas -

Seveda obstajajo naravni načini, s katerimi se zaščitite pred piki komarjev. Predlagam, da sebe in svoje najdražje zaščitite pred piki komarjev z naslednjo mešanico:

  • 20 kapljic eteričnega olja bazilike
  • 30 kapljic eteričnega olja limonske trave ali citronele
  • 10 kapljic eteričnega olja evkaliptusa globulus
  • 100 ml osnovnega olja* jojobe

To mešanico sam uspešno testirala tudi na Sri Lanki, ki je še posebej poznana po nadležnih komarjih. Zvečer bi na terasi v miru uživala v odličnem curryju,  saj so se me komarji izogibali v širokem loku. V kolikor so vas komarji ali drugi nadležni insekti že popikali, vam bo ista mešanica pomagala ublažiti srbež in vnetje.

Kadar se odpravljate na pot bi vam priporočila, da poleg mešanice proti komarjem s seboj vzamete tudi hidrolat* sivke, ker vam bo prišel prav v različnih situacijah. Največkrat ga lahko kupite v obliki spreja in ga lahko uporabljate kot tonik za obraz ali po britju, za dezinfekcijo rok ali pri urezninah in praskah. Hidrolat sivke vam bo olajšal težave kot so srbečica, piki insektov, opekline od sonca, posledice izpostavljenosti vetru ali suhemu zraku. Če ima kdo med vami težave s spanjem, naj si poškropi hidrolat sivke po obrazu ali ga razprši v prostor. Naj omenim še to, da je hidrolat sivke tako nežen, da se lahko uporablja tudi pri otrocih in dojenčkih. Za uporabo pri dojenčkih je bolje, če hidrolat razredčite z destilirano vodo v razmerju 1:1.

- Oglas -

Še en namig za konec. Pred mravljami se lahko obranite z eteričnimi olji poprove mete, citronele, pomaranče ali bora. To naredite tako, da eterična olja nakapljate na vato ali storž in jih postavite na mesto, kjer mravlje lezejo v hišo.

Želim vam prekrasno dišeče poletje!

* Osnovna olja, ki jih uporabljamo v aromaterapiji, se proizvajajo iz istih surovin kot tista, ki jih uporabljamo v pripravi hrane pri čemer je pomembno, da so olja uporabljena v aromaterapiji proizvedena s postopkom hladnega stiskanja, brez uporabe visokih temperatur, različnih topil ter dodanih stabilizatorjev in dodatkov – na ta način se ohranijo njihove blagodejne lastnosti.

* Hidrolat je soproizvod procesa destilacije rastlinskega materiala, pri katerem se pridobivajo eterična olja. Hidrolat vsebuje v vodi topne komponente destilirane rastline in majhne količine drobno razpršenega eteričnega olja.

- Oglas -

Melani Kovač, aromaterapevtka, www.aromadelavnice.si

.

NAJNOVEJŠE