0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiKako na naraven način odgnati komarje?

Kako na naraven način odgnati komarje?

MORDA VAS ZANIMA

Ker je poletje tu, se v večini poskušamo zadrževati zunaj na soncu in zraku. S tem pa pridejo tudi številne preglavice s piki komarjev.

- Oglas -

Znano je, da razpršila in kreme proti komarjem niso okolju prijazni, zato smo tukaj mi, da za vas iščemo načine s katerimi na naraven način pridemo do željenih rezultatov.

  1. Preprečite razvoj komarjem, še preden se ti izležejo: Poskušajte zmanjšati ali pa povsem odstraniti dostop komarjem do vode v vašem vrtu in okolici hiše, saj bodo tam komarji po vsej verjetnosti izlegli jajčeca.
  2. Citronela: sveče iz te rastline so znane po tem, da odganjajo komarje. S tem, ko jo prižgete ste lahko skoraj prepričani, da komarji ne bodo prišli v bližino sveče. Prav tako pa lahko citronelo nasadite v vaš vrt, ali bližino družabnih prostorov na vašem vrtu.
  3. Nasadite rastlinje, ki odganja komarje: poleg že omenjene citronele, obstaja tudi mačja meta, ki bi naj bila še bolj učinkovita pri odganjanju komarjev. Prav tako pa komarje odganjata tudi rožmarin in ognjič.
  4. Uporabite bakterije “Bacillus Thuringiensis Israelenis“: te bakterije so znane po tem, da komarje okužijo in uničijo. Čeprav se verjetno večina ob besedi “bakterija“ malce ustraši, se lahko pri tej bakteriji pomirjeni, saj ima zelo izbirčen okus in ne škoduje ljudem. Kupite jih lahko v specializiranih trgovinah in enostavno postavite v vodo ali pa razpršite po vrtu.

Dajte priložnost tem naravnim alternativam proti komarjem in uživajte v poletju brez pikov.

.

NAJNOVEJŠE