Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
RubrikeZanimivostiKako na naraven način odgnati komarje?

Kako na naraven način odgnati komarje?

MORDA VAS ZANIMA

Ker je poletje tu, se v večini poskušamo zadrževati zunaj na soncu in zraku. S tem pa pridejo tudi številne preglavice s piki komarjev.

- Oglas -

Znano je, da razpršila in kreme proti komarjem niso okolju prijazni, zato smo tukaj mi, da za vas iščemo načine s katerimi na naraven način pridemo do željenih rezultatov.

  1. Preprečite razvoj komarjem, še preden se ti izležejo: Poskušajte zmanjšati ali pa povsem odstraniti dostop komarjem do vode v vašem vrtu in okolici hiše, saj bodo tam komarji po vsej verjetnosti izlegli jajčeca.
  2. Citronela: sveče iz te rastline so znane po tem, da odganjajo komarje. S tem, ko jo prižgete ste lahko skoraj prepričani, da komarji ne bodo prišli v bližino sveče. Prav tako pa lahko citronelo nasadite v vaš vrt, ali bližino družabnih prostorov na vašem vrtu.
  3. Nasadite rastlinje, ki odganja komarje: poleg že omenjene citronele, obstaja tudi mačja meta, ki bi naj bila še bolj učinkovita pri odganjanju komarjev. Prav tako pa komarje odganjata tudi rožmarin in ognjič.
  4. Uporabite bakterije “Bacillus Thuringiensis Israelenis“: te bakterije so znane po tem, da komarje okužijo in uničijo. Čeprav se verjetno večina ob besedi “bakterija“ malce ustraši, se lahko pri tej bakteriji pomirjeni, saj ima zelo izbirčen okus in ne škoduje ljudem. Kupite jih lahko v specializiranih trgovinah in enostavno postavite v vodo ali pa razpršite po vrtu.

Dajte priložnost tem naravnim alternativam proti komarjem in uživajte v poletju brez pikov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×