Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaSivka: Razvajajte se s to dišečo rastlino

Sivka: Razvajajte se s to dišečo rastlino

MORDA VAS ZANIMA

Sivka se ponaša z nežno sladkim, vendar osvežujočim vonjem, v lesno-balzamičnih notah.

Njen dom je v Sredozemlju, vendar pa jo gojijo po vsem svetu.

- Oglas -

Sivka ali Lavandula je prav gotovo ena najbolj uveljavljenih dišavnic v svetu aroma terapije. Ne le zaradi čutnega in prepoznavnega vonja, temveč zaradi mnogih zdravilnih učinkov.

Že po starem ljudskem izročilu je veljala sivka za blago pomirjevalo in danes se je njen trend na tem področju samo še povečal. Sivka ima namreč blagodejen učinek in nas pomiri, hkrati pa poživi čute. Je odlična terapija pri težavah z nespečnostjo, živčni izčrpanosti in prebavnih motnjah živčnega izvora.

Ponaša se še z številnimi zdravilnimi učinki kot je blaženje krčev, odprava vetrov, napenjanja, spodbuja tek, uspava, krepi odpornost, lajša glavobol, depresijo, prehlad, gripo, žene na vodo, prav tako pa preprečuje omedlevanje in odganja mrčes.

Sivka

Razvajanje s sivko

- Oglas -

Današnji tempo življenja nas vse bolj peha v stresna obdobja, še posebno, mamice, ki smo toliko bolj obremenjene z vsakdanjimi skrbmi. Nenehno hitenje, služba, vrtec, kuhanje, nakupi, gospodinjska opravila, vsega je preveč in dan ima nenadoma premalo ur, da bi obkljukali vse naloge, ki smo si jih zadali. Ne nazadnje nam zmanjka časa, tudi za svoje najdražje, kaj šele, da bi si ga vzele samo in čisto zase. Pa bi si ga morale. Vsaj tu pa tam, da razbremenimo utrujeno telo in pomirimo čute. Saj veste, najprej moramo imeti rade same sebe in kdo bo poskrbel za nas, če nam že podzavest govori, samo še tole, samo še to, potem pa bom…Najbrž nisem osamljen primer, ko zakinkam pred tv ekranom, preutrujena, da bi se končno lahko posvetila sama sebi.

Toda drage moje dame, privoščimo si nežno sivkino aroma terapijo, kar nocoj. Uspavanje otročkov prepustite svojim možem, ve pa se za slabo uro zaprite v kopalnico in se prepustite razvajanju opojne sivke …

Več si preberite v naši rubriki zdravilne rastline.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×