fbpx
Domov Dom & energija Varčne žarnice LED proti navadni žarnici

Varčne žarnice LED proti navadni žarnici

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Dodatne raziskave so dale že pričakovane rezultate – LED žarnice so veliko bolj zmogljive, kot pa klasične inkadescentne žarnice.

Vendar pa je bilo pred tem veliko debat o sami proizvodnji varčnih žarnic – ali je proizvodnja LED žarnic res ekološko prijaznejša kot proizvodnja navadnih žarnic?
Študija Siemens Corporate Technology Centra za okoljske inovacije je s pomočjo podjetja Osram dokazala, da so LED žarnice v vsakem pogledu bolj zmogljive in okolju prijazne kot navadne žarnice.

Študija je naredila primerjavo med LED žarnico z življensko dobo 25,000 ur, 25 navadnimi žarnicami z življensko dobo 1,000 ur ter 2,5 CFL varčnimi žarnicami z življensko dobo 10,000 ur.

Rezultat raziskave je sledeč: energija, katera se porabi za proizvodnjo, transport, uporabo ter reciklažo teh žarnic je približno enaka med varčnimi LED žarnicami ter CFL (oz. fluorescentnimi žarnicami), vendar pa gre veliko več energije v proizvodnjo, transport, uporabo ter reciklažo navadnih žarnic. Torej varčne žarnice so prihodnost.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×