Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.
Dom & energijaVarčne žarnice LED proti navadni žarnici

Varčne žarnice LED proti navadni žarnici

MORDA VAS ZANIMA

Dodatne raziskave so dale že pričakovane rezultate – LED žarnice so veliko bolj zmogljive, kot pa klasične inkadescentne žarnice.

- Oglas -

Vendar pa je bilo pred tem veliko debat o sami proizvodnji varčnih žarnic – ali je proizvodnja LED žarnic res ekološko prijaznejša kot proizvodnja navadnih žarnic?
Študija Siemens Corporate Technology Centra za okoljske inovacije je s pomočjo podjetja Osram dokazala, da so LED žarnice v vsakem pogledu bolj zmogljive in okolju prijazne kot navadne žarnice.

Študija je naredila primerjavo med LED žarnico z življensko dobo 25,000 ur, 25 navadnimi žarnicami z življensko dobo 1,000 ur ter 2,5 CFL varčnimi žarnicami z življensko dobo 10,000 ur.

Rezultat raziskave je sledeč: energija, katera se porabi za proizvodnjo, transport, uporabo ter reciklažo teh žarnic je približno enaka med varčnimi LED žarnicami ter CFL (oz. fluorescentnimi žarnicami), vendar pa gre veliko več energije v proizvodnjo, transport, uporabo ter reciklažo navadnih žarnic. Torej varčne žarnice so prihodnost.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×