0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaVarčne žarnice LED proti navadni žarnici

Varčne žarnice LED proti navadni žarnici

MORDA VAS ZANIMA

Dodatne raziskave so dale že pričakovane rezultate – LED žarnice so veliko bolj zmogljive, kot pa klasične inkadescentne žarnice.

- Oglas -

Vendar pa je bilo pred tem veliko debat o sami proizvodnji varčnih žarnic – ali je proizvodnja LED žarnic res ekološko prijaznejša kot proizvodnja navadnih žarnic?
Študija Siemens Corporate Technology Centra za okoljske inovacije je s pomočjo podjetja Osram dokazala, da so LED žarnice v vsakem pogledu bolj zmogljive in okolju prijazne kot navadne žarnice.

Študija je naredila primerjavo med LED žarnico z življensko dobo 25,000 ur, 25 navadnimi žarnicami z življensko dobo 1,000 ur ter 2,5 CFL varčnimi žarnicami z življensko dobo 10,000 ur.

Rezultat raziskave je sledeč: energija, katera se porabi za proizvodnjo, transport, uporabo ter reciklažo teh žarnic je približno enaka med varčnimi LED žarnicami ter CFL (oz. fluorescentnimi žarnicami), vendar pa gre veliko več energije v proizvodnjo, transport, uporabo ter reciklažo navadnih žarnic. Torej varčne žarnice so prihodnost.

.

NAJNOVEJŠE