Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeZanimivostiMravlje nas lahko naučijo, kako postati boljši vozniki

Mravlje nas lahko naučijo, kako postati boljši vozniki

MORDA VAS ZANIMA

Naslednjič, ko se boste znašli v prometnem zamašku, pomislite, kaj bi v tem primeru storile mravlje.

- Oglas -

Skupina raziskovalcev iz Nemškega Inštituta tehnologije v Dresdenu preučuje vedenje voznikov, ki ravnajo po principu mravelj in s tem razbremenijo morebitne prometne zamaške.

Omenjena raziskovalna ekipa se je osredotočila na mravlje in njihov kolektivni odziv na morebitne prepreke. Ekipa je naredila preizkus s tem, ko je mrvljam nastavila dve poti, narejeni iz sirupa, pri čemer je eno pot ‘do nagrade’ naredila veliko bolj ozko kot drugo.

Ko je po pričakovanjih ožja pot postala preveč obremenjena so mravlje sporočile ostalim mravljam, da naj spremenijo smer – mravlja, katera je prišla z ožje poti je mravljo, katera je bila namenjena po tej poti porinila v drugo smer.

S tem so mravlje preprečile morebitne zamaške. Naslednja stopnja raziskave je bila seveda bolj zahtevna – z več hodniki in različnimi težavnosti, vendar so mravlje v vsakem primeru ravnale enako, kot pri prvi nalogi.

Predstavljajte si torej avtomobile, ki bi bili zmožni podobnih sposobnosti, kot mravlje. Če bo znanstvenikom uspelo narediti kaj na tem področju, lahko to pomeni konec cestnih zamaškov.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×