0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeGlobalno segrevanje ima lahko velike posledice

Globalno segrevanje ima lahko velike posledice

MORDA VAS ZANIMA

Globalno segrevanje ozračja ne pomeni le bolj toplih dni ter milih zim. Vsaka sprememba temperature pomeni dodatno nevarnost za razmere na Zemlji.

- Oglas -

Kaj je globalno segrevanje?

Globalno ogrevanje zemeljskega ozračja, ki ga z nepremišljenim ravnanjem povzroča človek, utegne sprožiti usodno verigo dogodkov: od številnih skrajnih vremenskih pojavov do množičnega izumiranja človeštva.

Al Gore s pomočjo več kot 900 strokovnih študij prepričljivo opisuje globalne podnebne spremembe in naravne katastrofe ter nas ozavešča, kako lahko pomagamo ohraniti naš planet zdrav. Zatiskanje oči pred neprijetnimi resnicami ne pomeni, da bodo te kratko malo izginile. Nasprotno, zmeraj bolj skrb zbujajoče bodo.

- Oglas -

Al Gore je napisal: “Morda se zdi, da se spremembe našega podnebja dogajajo počasi, vendar se kriza v resnici bliža s svetlobno hitrostjo in zahteva izredne ukrepe. Kitajski izraz za krizo sestavljata dve pismenki. Prva je simbol za nevarnost, druga pa pomeni priložnost. ne zamudimo je!”

Globalna depresija

Spremembe, katere bodo potrebne zaradi globalnega segrevanja bodo po približnih ocenah stale 20% svetovnega bruto proizvoda. Zato si lahko predstavljate depresijo, skozi katero bodo šli nekateri ljudje zaradi dodatnega znižanja plač ter zvišanja stroškov.

Izumiranje rib

Ena izmed navadno podcenjenih posledic globalnega segrevanja je tudi ‘zakisanje’ morja. Morje vsak dan vsrkava ogljikov dioksid iz ozračja, in glede na to, da je tega plina vedno več, je posledica tega večja kislost morja (reakicja, ki se odvija v morju zaradi ogljikovega dioksida, povzroča večje količine karbonske kisline).

Globalna Lakota

Da bi lahko nahranili ves svet, je potrebno spremeniti ter preurediti ogromne površine, ki bi bile potrebne za pridelovanje hrane. Takšna infrastruktura pa je tudi odvisna od stabilnega vremena, vendar pa je to nemogoče zaradi spremembe temperatur ter vremena, na kar vpliva globalno segrevanje. Raziskave kažejo, da je vse več dežja v suhih področjih ter vse manj dežja v nekoč vlažnih področjih, kar lahko privede do popolnega preobrata, nič pa se ne da spremeniti čez noč, za vzpostavitev in prilagajanje novim razmeram bodo potrebna leta dela.

- Oglas -

Neprekinjen krog

Pozitiven krog dogodkov je danes že skoraj nekaj nemogočega v naravi. Za primer lahko vzamemo taljenje ledu, kar povzroči nastajanje večjih površin, ki vsrkavajo toploto, kar povzroči še hitrejše taljenje snega, česar posledica je še hitrejše spreminje podnebja. Takšne spremembe lahko najdemo v naravi že skoraj povsod, kar le še pospešuje slabe razmere v katerih smo se znašli.

.

NAJNOVEJŠE