fbpx
Domov Vrt & Vrtnarjenje Z ekološko pridelavo do več antioksidantov

Z ekološko pridelavo do več antioksidantov

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Sadje in zelenjava, ki jih pridelajo na ekološki način vsebuje tudi do 300 odstotkov več antioksidantov. Raziskave kažejo, da hrana, ki je pridelana na ekološki način vsebuje tudi do 1/3 več antioksidantov, kot industrijsko pridelana hrana.

Sadje in zelenjava vsebujeta naravne antioksidante

Zakaj so antioksidanti pomembni?

Antioksidanti so naravne rastlinke kemijske spojine, ki pomagajo preprečevati poškodbe celic in tkiva v našem telesu. To delajo tako, da preprečujejo nastanek prostih radikalov. Antioksidanti pomagajo tudi zmanjševati vnetja ter bolečine v sklepih in mišicah. Antioksidanti igrajo tako tudi pomembno vlogo pri preprečevanju srčno-žilnih obolenj, nevrodegenerativnih bolezni, kot je na primer Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen, na splošno pa upočasnjujejo vse procese staranja.

Kako do čim bolj ekološke pridelave na domačem vrtu?

Rastline iz ekološke pridelave imajo višjo vrednost antioksidantov zato, ker so zrasle brez umetnih dodatkov in pospeševalcev rasti in so rodile plodove v svojem naravnem ciklu. Pri domači pridelavi moramo kljub temu, da je naš vrt manjši, prakticirati kolobarjenje vrtnin.

Še nekaj nasvetov za domači vrt:

  • za gnojenje uporabljamo kompost
  • omislimo si toplo gredo
  • pokrbite, da imajo tla dovolj dušika
  • nabirajte pridelke na vrhuncu zrelosti

Publikacija The Journal of Agriculture and Food Chemistry (2003) poroča, da imajo rastline, ki so zrasle v zemlji, ki ima več naravnih hranilnih snovi, več lastnosti, ki delujejo antikancerogeno, krepijo in imunski sistem. Največ antioksidantov najdemo v paradižniku, borovnicah, rdečem zelju, jagodah, slivah, brokoliju, vodni kreši in špinači.

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×