Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.
Vrt & VrtnarjenjeZ ekološko pridelavo do več antioksidantov

Z ekološko pridelavo do več antioksidantov

MORDA VAS ZANIMA

Sadje in zelenjava, ki jih pridelajo na ekološki način vsebuje tudi do 300 odstotkov več antioksidantov. Raziskave kažejo, da hrana, ki je pridelana na ekološki način vsebuje tudi do 1/3 več antioksidantov, kot industrijsko pridelana hrana.

- Oglas -

Sadje in zelenjava vsebujeta naravne antioksidante

Zakaj so antioksidanti pomembni?

Antioksidanti so naravne rastlinke kemijske spojine, ki pomagajo preprečevati poškodbe celic in tkiva v našem telesu. To delajo tako, da preprečujejo nastanek prostih radikalov. Antioksidanti pomagajo tudi zmanjševati vnetja ter bolečine v sklepih in mišicah. Antioksidanti igrajo tako tudi pomembno vlogo pri preprečevanju srčno-žilnih obolenj, nevrodegenerativnih bolezni, kot je na primer Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen, na splošno pa upočasnjujejo vse procese staranja.

Kako do čim bolj ekološke pridelave na domačem vrtu?

Rastline iz ekološke pridelave imajo višjo vrednost antioksidantov zato, ker so zrasle brez umetnih dodatkov in pospeševalcev rasti in so rodile plodove v svojem naravnem ciklu. Pri domači pridelavi moramo kljub temu, da je naš vrt manjši, prakticirati kolobarjenje vrtnin.

Še nekaj nasvetov za domači vrt:

  • za gnojenje uporabljamo kompost
  • omislimo si toplo gredo
  • pokrbite, da imajo tla dovolj dušika
  • nabirajte pridelke na vrhuncu zrelosti
- Oglas -

Publikacija The Journal of Agriculture and Food Chemistry (2003) poroča, da imajo rastline, ki so zrasle v zemlji, ki ima več naravnih hranilnih snovi, več lastnosti, ki delujejo antikancerogeno, krepijo in imunski sistem. Največ antioksidantov najdemo v paradižniku, borovnicah, rdečem zelju, jagodah, slivah, brokoliju, vodni kreši in špinači.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×