Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Dom & energijaStare žarnice se počasi poslavljajo

Stare žarnice se počasi poslavljajo

MORDA VAS ZANIMA

Evropa je uradno začela ukinjati proizvodnjo navadnih žarnic. To so tiste, katere so dolga leta osvetljevale naše prostore in ki smo morali menjati, ko je pregorela nitka.

- Oglas -

Sedaj bodo te naše ‘stare spremljevalke’ zamenjale nove vrste varčnih žarnic. Ta načrt pa naj bi Evropi prihranil okoli 5 miljard evrov stroškov za elektriko. Trgovinam bo do razprodaje zalog še dovoljeno prodajati omenjene žarnice, vendar pa teh žarnic ne bodo mogle več kupovati od ponudnikov.

Seveda je takšen načrt okolju prijaznešji, vendar pa lahko povroči tudi kakšno preglavico:
Morda to pomeni konec sejemskih lučk, ki krasijo mnoge vrtiljake, avtomobilčke, vlake smrti, … Nove oblike svetil bo mogoče predraga, da bi si jo lahko vsi lastniki teh naprav privoščili.

Galerije mnogokrat na zahtevo umetnikov namestijo navadno osvetljavo, saj bi naj bila takšna ambientu ter umetniškim izdelkom bolj prijazna.

Ljudje, ki trpijo za napadi tesnobe vrjamejo, da lahko ta nova vrsta osvetljavo škodi njim  in njihovim otrokom.

Res pa je, da ti problemi niso obči ali nerešljivi, zato neke resnje grožnje oz. problema ni. Verjetno bo večina ljudi s tem novim zakonom zadovoljna, saj varčnih žarnic ne bo potrebno menjavati tako pogosto, zmanjšal pa se bo tudi račun za elektriko. Hkrati pa se bodo zaradi večje proizvodnje počasi nižale tudi cene novih varčnih žarnic.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×