0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaStare žarnice se počasi poslavljajo

Stare žarnice se počasi poslavljajo

MORDA VAS ZANIMA

Evropa je uradno začela ukinjati proizvodnjo navadnih žarnic. To so tiste, katere so dolga leta osvetljevale naše prostore in ki smo morali menjati, ko je pregorela nitka.

- Oglas -

Sedaj bodo te naše ‘stare spremljevalke’ zamenjale nove vrste varčnih žarnic. Ta načrt pa naj bi Evropi prihranil okoli 5 miljard evrov stroškov za elektriko. Trgovinam bo do razprodaje zalog še dovoljeno prodajati omenjene žarnice, vendar pa teh žarnic ne bodo mogle več kupovati od ponudnikov.
zarnica
Seveda je takšen načrt okolju prijaznešji, vendar pa lahko povroči tudi kakšno preglavico:
Morda to pomeni konec sejemskih lučk, ki krasijo mnoge vrtiljake, avtomobilčke, vlake smrti, … Nove oblike svetil bo mogoče predraga, da bi si jo lahko vsi lastniki teh naprav privoščili.

Galerije mnogokrat na zahtevo umetnikov namestijo navadno osvetljavo, saj bi naj bila takšna ambientu ter umetniškim izdelkom bolj prijazna.

Ljudje, ki trpijo za napadi tesnobe vrjamejo, da lahko ta nova vrsta osvetljavo škodi njim  in njihovim otrokom.

- Oglas -

Res pa je, da ti problemi niso obči ali nerešljivi, zato neke resnje grožnje oz. problema ni. Verjetno bo večina ljudi s tem novim zakonom zadovoljna, saj varčnih žarnic ne bo potrebno menjavati tako pogosto, zmanjšal pa se bo tudi račun za elektriko. Hkrati pa se bodo zaradi večje proizvodnje počasi nižale tudi cene novih varčnih žarnic.

.

NAJNOVEJŠE