Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaStare žarnice se počasi poslavljajo

Stare žarnice se počasi poslavljajo

MORDA VAS ZANIMA

Evropa je uradno začela ukinjati proizvodnjo navadnih žarnic. To so tiste, katere so dolga leta osvetljevale naše prostore in ki smo morali menjati, ko je pregorela nitka.

- Oglas -

Sedaj bodo te naše ‘stare spremljevalke’ zamenjale nove vrste varčnih žarnic. Ta načrt pa naj bi Evropi prihranil okoli 5 miljard evrov stroškov za elektriko. Trgovinam bo do razprodaje zalog še dovoljeno prodajati omenjene žarnice, vendar pa teh žarnic ne bodo mogle več kupovati od ponudnikov.

Seveda je takšen načrt okolju prijaznešji, vendar pa lahko povroči tudi kakšno preglavico:
Morda to pomeni konec sejemskih lučk, ki krasijo mnoge vrtiljake, avtomobilčke, vlake smrti, … Nove oblike svetil bo mogoče predraga, da bi si jo lahko vsi lastniki teh naprav privoščili.

Galerije mnogokrat na zahtevo umetnikov namestijo navadno osvetljavo, saj bi naj bila takšna ambientu ter umetniškim izdelkom bolj prijazna.

Ljudje, ki trpijo za napadi tesnobe vrjamejo, da lahko ta nova vrsta osvetljavo škodi njim  in njihovim otrokom.

Res pa je, da ti problemi niso obči ali nerešljivi, zato neke resnje grožnje oz. problema ni. Verjetno bo večina ljudi s tem novim zakonom zadovoljna, saj varčnih žarnic ne bo potrebno menjavati tako pogosto, zmanjšal pa se bo tudi račun za elektriko. Hkrati pa se bodo zaradi večje proizvodnje počasi nižale tudi cene novih varčnih žarnic.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×