0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

StrokovnjakiAlja Dimic, prehranaNasvet strokovnjaka: Povišan holesterol in premalo delujoča ščitnica

Nasvet strokovnjaka: Povišan holesterol in premalo delujoča ščitnica

MORDA VAS ZANIMA

Pozdravljeni, Stara sem 48 let, imam povišan holetsterol in premalo delujočo ščitnico, zaradi katere so mi predpisali tablete. Tudi s tableti za holesterol mi že grozijo, čeprav sem iz prehrane že več let nazaj izključila meso. Menstruacije so zelo neredne, imam suho nožnico in zelo suho kožo. Verjetno prihajam v meno, vendar ne vem, kaj naj naredim. Ginekologinja mi je predpisala teblete, pa jih zaradi poznanih stranskih učinkov ne želim jemati. Tako pa se ne počutim dobro in ne vem, kaj naj storim. Imam tudi vročinske oblive, sploh ponoči. Ali obstaja še kakšna druga rešitev zame? Predvsem si ne želim izgledati kot moja mama, s tableti za ščitnico, holesterol, pritisk, s tableti za spanje … in še s čim. Drugače se dobro počutim, tudi energije imam za svoja leta dovolj. Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam.
 
Zdenka iz Maribora

- Oglas -

holesterolPozdravljeni!

Vedeti morate, da se vzrok težav s holesterolom vedno skriva v naših jetrih, ki so tista, ki nadzirajo, koliko holesterola se bo spoostilo nazaj v vaš obtok in koliko se ga bo izločilo.
Če so jetra prenasičena s toksini (uporaba tablet, nepravilna hrana, okoljski strupi, kozmetika) in so zamaščena (kar se kaže v nabiranju maščob okoli trebuha …), ne morejo normalno opravljati svoje prvotne funkcije in slabi holesterol (vedno morate vedeti, kakšno razmerje imate med dobrim in slabim holesterolom) se ponovno vsrka v krvni obtok. Prav tako si LDL holesterola (slabega) ne boste znižali le z opustitvijo živalskih maščob, poskrbeti morate za nizek glikemični indeks in za nizko glikemično obremenitev. Če uživate sladko hrano, prečiščene ogljikove hidrate, predelana žita in procesirano hrano, zelo obremenjujete vašo žlezo slinavko in višate vaš krvni sladkor. Ravno inzulin pa je tisti, ki aktivira proteine in posledično vpliva na DNK zapis in gene za sintezo holesterola. Tudi vaše tablete za ščitnico so velik razlog povišanega holesterola.

Očistite vaša jetra nakopičenih toksinov, to je prva pot k nižanju slabega holesterola. Najbolje boste to storili s kavnim klistirjem, naravnimi dodatki, ki bodo zaščitili vaša jetra (mleko osata) in z uživanjem sveže stisnjenih zelenjavnih sokov.

- Oglas -

Predlagam vam, da si izmerite hormona T4 in T3, ni dovolj le skupni TSH. Vedeti morate, da je T3 aktiven ščitnični hormon, prehaja v celice tkiv in pospešuje presnovne procese. Znan je kot trijodotironin in je sestavljen iz treh molekul joda. V ščitnici se ga ustvari le 20 %, ostalo nastane iz pretvorbe prostega T4.
Jod je ključen za sintezo ščitničnih hormonov. Uživajte veliko špinače, jabolk, polnovrednih žit, ohrovt, uporabljajte naravno morsko sol in ne himalajske, izogibajte pa se soji, zelju in cvetači, saj preprečujejo vnos joda v ščitnmico.
Povsem naravno jodovo raztopino si lahko zagotovite tudi v obliki kapljic.

Glede vaših ženskih težav pa je tako, da ste glede na simptome verjetno v obdobju, ko sta vam estrogen in progesteron že toliko upadla, da vam to povzroča prve težave. S sintetičnimi tabletami bi vam predpisali le umetni estradiol z vsemi stranskimi učinki. Za točne vrednosti vaših hormonov si naredite analizo hormonov iz sline (ki je najbolj optimalen prikaz vrednosti prostih hormonov) in si glede na rezultat v Sanolaborju kupite naravno progesteronsko kremo, izdelano iz mehiškega gomolja Yam, ki je velik hit med ženskami zahodnega sveta (in med vedno več moškimi). Progesteron je tisti, ki posledično poskrbi tudi za uravnanje estrogena in drugih hormonov. Prav tako so se bioidentične progesteronske kreme izkazale za odlično naravno podporo pravilnemu delovanju žleze ščitnice. Naravni progesteron je termogeničen, kar pomeni, da pomaga pri izgorevanju maščob, saj pomaga ščitnici pri boljšem delovanju. Preprečuje pretirano nastajanje inzulina, glavnega hormona, ki ustvarja maščobo in skrbi, da se ta uskladišči v telesu, izboljša pa tudi presnovo.

Srečno!

.

NAJNOVEJŠE