Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.

Podrgnite česen po stopalih … in v ustih boste že kmalu začutili znan okus!

Ali ste vedeli, da lahko okušamo tudi s stopali? Če mislite, da gre za nekakšno čudno šalo, se lahko o resničnosti te trditve precej hitro prepričate sami.
Zdravje & prehranaBuče kot jesenska izbira zdrave hrane

Buče kot jesenska izbira zdrave hrane

MORDA VAS ZANIMA

Ali ste vedeli, da buče sestavlja kar 90% vode in da lahko pojeste tudi njihove cvetove?

- Oglas -

BučeVelike oranžne buče, ki so ravno ta čas zrele in jih verjetno že veselo pobirate z vrta, imajo kar nekaj zdavilnih lastnosti. Nekateri ste jih posadili za uživanje, nekateri za okras, nekateri pa seveda za buče za noč čarovnic.

Včasih so buče uporabljali za odstranjevanje peg in za zdravljenje kačjih pikov. V današnjih časih se uporabljajo tudi za obrazno vlažilno masko, kot to počne zvezda nanizanke Real Housewives, Bethenny Frankel.

Tudi Indijanci so buče in bučna semena uporabljali kot hrano in tudi kot zdravilo za prebavne motnje. Zdaj se semena v glavnem popečejo in pojedo, ali pa zmeljejo in uporabljajo za rane omake.

Buče vsebujejo veliko količini beta karotena, ki je odličen naravni antioksidant, ki pomaga tudi pri preprečevanju nastanka raka in srčnih obolenj. Vsebujejo tudi veliko vlaknin in magnezija zato so zelo zdrava hrana.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×