Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Zdravje & prehranaZnižajte krvni tlak v petih korakih

Znižajte krvni tlak v petih korakih

MORDA VAS ZANIMA

Povišan krvni pritisk ali hipertenzija je najpogostejša kardiovaskularna bolezen in velik svetovni problem. To je tiha in zahrbtna bolezen, ki danes ogroža tako odrasle kot tudi že otroke in jo običajno odkrijemo povsem slučajno, ko je največkrat že povzročena škoda na srcu, možganih, ledvicah, očeh in krvnim žilam. Prav zato zdravniki priporočajo, da spoznate nekaj naravnih in zdravih metod za zniževanje krvnega pritiska in ohranjanje celotnega zdravja.

- Oglas -

Meditacija je odlična metoda za zmanjševanje stresa in ponuja številne koristi za zdravje. Glavna zdravstvena prednost je prav zniževanje krvnega pritiska. Če menite, da je meditacija prevelik izziv za vas, vedite, da obstajajo različne vrste meditacije, od katerih mnoge vsebujejo lahke in enostavne strategije za začetnike.

Joga je odlična za telo, um in seveda za krvni pritisk. Glede na vašo gibčnost obstaja veliko število različnih nivojev joge, zato lahko izberete tistega, ki vam popolnoma ustreza in vam ne povzroča prevelikih naporov.

Progresivna relaksacija mišic. Raziskave so pokazale, da je ta tehnika, ki jo je leta 1930 prvi opisal dr. Edmund Jacobson, zelo uspešno orodje v borbi s stresom in povišanim krvnim pritiskom. Tehniko progresivne relaksacije, pri kateri vsak posameznik vsako skupino mišic zbrano in nadzorovano stiska 7 do 10 sekund in nato sprošča 15 sekund, lahko izvaja doma ali na delovnem mestu, pomembno je le, da jo izvajamo v mirnem okolju brez zunanjih motenj.

Dihalne vaje so enostavna in najbolj popularna metoda zmanjševanja stresa, še posebno zato, ker se lahko izvaja kjerkoli. Če se znajdete v prepiru z drugo osebo ali pa se borite s časovnimi obveznostmi, lahko nemudoma izvedete dihalno vajo in se umirite. Glede na dejstvo, da je pri izvajanju vaje pozornost usmerjena na dihanje, je seveda priporočljiva tudi v primeru povišanega krvnega tlaka.

Terapija s plesom
. Že nekaj časa je znano, da glasba zdravi stres, stimulira telo in um. Terapija z glasbo se vedno bolj uveljavlja v zdravstvenih ustanovah z namenom, da bi bolnikom lajšali bolečine in skrajšali čas ozdravitve. Poslušanje glasbe lahko upočasni ali pospeši fiziološke procese, dokazano pa je tudi, da uspešno znižuje krvni pritisk, zaradi česar ljudje zbolevajo za angino pectoris ali aterosklerozo oziroma jih lahko prizadene srčni infarkt, možganska kap, poškodba ledvic ali številne druge bolezni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×